Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország legjobb 14-15 éves versenyzőit fogadja a Tüske Uszoda május 18-19-én.

 

Tavaly és tavalyelőtt is a magyar csapat nyerte az összetett pontversenyt a V4-ek versenyén. A 14-15 éves lányok és fiúk alkotta, együttesen 24 tagú válogatottunk az ugyanezeket a korosztályokat képviselő cseh, lengyel és szlovák V4-es csapatokkal küzdött meg az Olimpiai Reménységek Versenyén, amelynek 2022-ben a lengyelországi Gliwice adott otthont. Idén Budapesten, a Tüske Uszodában kerül megrendezésre a rangos serdülő verseny.

 

 

Mennyire mérvadó ez az esemény? Tavaly a legeredményesebb leány versenyző az a Jackl Vivien lett, aki idén az országos bajnokságon (felnőtt) világranglista második idővel kvalifikálta magát a párizsi olimpiára.

 

Nemzetenként minden számban ketten indulhatnak a V4 versenyen, ami azt jelenti, hogy nyolc fiú és nyolc lány versenyzik az időfutamokban, szombat délelőtt, délután, majd a vasárnap délelőtti program keretében.

 

A pontrendszer az alábbi módon épül fel: a győztes 9 pontot kapott, utána hetet a második, hatot a harmadik, végül egy pontot ér a nyolcadik pozíció. Egyénileg is osztanak érmeket, a végső sorrendet azonban a fiú- és lánycsapatok összesített pontszáma adja ki nemzetenként.

 

A két napos viadallal kapcsolatos információk:

 

Helyszín: Tüskecsarnok Uszoda, Budapest, Magyar Tudósok Körútja 7, 1117

 

A belépés ingyenes!

 

Időpont:

május 18. 10:00 (szombat délelőtti verseny kezdete)

május 18. 17:00 (szombat délutáni verseny kezdete)

május 19. 10:00 (vasárnap délelőtti program kezdete)

 

A rajtlista és az eredmények ide kattintva érhetők el.

 

A versenyinformációkat ide kattintva lehet megtekinteni.

Hasonló bejegyzések