Tiszta sport

A Magyar Úszó Szövetség hosszú évtizedek óta elkötelezett híve a doppingellenes sportéletnek.

Célunk: a doppingmentes versenyzéshez fűződő alapvető jog védelme és ezzel az egészség, tisztességesség, illetve az egyenlőség előmozdítása világszerte, valamint harmonizált, összehangolt és eredményes doppingellenes programok biztosítása nemzetközi és nemzeti szinten a tiltott szerek kiszűrésére, a használattól való visszatartásra és a megelőzésre.

Fontosnak tartjuk, hogy minden úszó szabályos és fair küzdelemben mérethesse meg magát a Tiszta Sport jegyében. Ehhez elengedhetetlen, hogy az erre vonatkozó előírásokat mind a versenyzők, az edzők, illetve a szakemberek is ismerjék és betartsák. A doppingellenes küzdelemben a Szövetség éves munkája során szorosan együttműködik a World Aquatics, vagyis a Nemzetközi Úszó Szövetséggel, a HUNADO-val és a MOB-bal, illetve a kért adatszolgáltatást biztosítja a World Aquatics Whereabouts, valamint a MACS és a MOB előírt programjaihoz.

A Magyar Úszó Szövetségnél a hatékony és szervezett doppingellenes tevékenységet külön munkatárs, Ember Andrea felügyeli.

Kérdés és további információ esetén

Ember Andrea – MÚSZ Tiszta Sport

Email: andrea.ember@musz.hu