Május 18-án, szombaton kezdődik a V4 Olimpiai Reménységek Versenye ahol a  magyar, lengyel, cseh és szlovák serdülő korú (14-15 éves) válogatottak csapnak össze Tüske Sportuszodában. 

 

Összesen 105 versenyző, 369 alkalommal ugrik vízbe a nagy hagyományokkal bíró nemzetközi versenyen, ahol 26 magyarnak szoríthatunk. A kétnapos versenyen az alábbi magyar versenyzők ugranak vízbe a Tüske Sportuszodában:

Barta Bianka Kőbánya SC
Bartalos Anna Tatabányai VSC
Biben Botond BVSC
Bozsodi Máté Szombathelyi SSI
Dobra Katalin UTE
Horváth Patrik Szombathelyi SSI
Huszti Márton Darnyi SC
Kertész Boróka Darnyi SC
Király Hanna Gréta Kőbánya SC
Kocsis Ádám Mohácsi TE
Kokas Fanni Viktória A Jövő SC
Kreisz Bálint Bohóchal
Lakó Dorina GYUSE
Megyesi Vanda GYUSE
Nagy Benjamin Budafóka
Nagy Péter Dunaújvárosi K S
Nemes Ármin Kőbánya SC
Orovecz Patrik Debrecen DSI
Pápai Olivér GYUSE
Puzsa Petra A Jövő SC
Rékasi Zsuzsanna Bálinti SE
Szabó Domonkos Budafóka
Szabó Kincső BVSC
Szabó Lilla Egri UK
Takács Botond Békéscsabai EUK
Tombor Sára Iron SE

 

Tavaly és tavalyelőtt is a magyar csapat nyerte az összetett pontversenyt a V4-ek versenyén, így idén hazai pályán van lehetőség megvédeni az összetett bajnoki címet a válogatottunknak.

 

A versenyen valamennyi számban pontrendzser alapú értékelés van, így egyéni számok után nemcsak érmet, hanem pontokat is kapnak, így küzdenek az összetett bajnoki elsőségért a válogatottak. Nemzetenként minden számban ketten indulhatnak a V4 versenyen, ami azt jelenti, hogy nyolc fiú és nyolc lány versenyzik az időfutamokban, szombat délelőtt, délután, majd a vasárnap délelőtti program keretében.

 

A pontrendszer az alábbi módon épül fel: a győztes 9 pontot kapott, utána hetet a második, hatot a harmadik, végül egy pontot ér a nyolcadik pozíció. Egyénileg is osztanak érmeket, a végső sorrendet azonban a fiú- és lánycsapatok összesített pontszáma adja ki nemzetenként.

 

A legfontosabb infók:

A rajtlista és az eredmények ide kattintva érhetők el.

 

A versenyinformációkat ide kattintva lehet megtekinteni.

Hasonló bejegyzések