Vették a kötelező akadályokat délelőtti indulóink, akiktől vártuk a továbbjutást, mindannyian továbbléptek az elődöntőbe.
Kétszáz háton Burián Katalin ötödikként, Szabó Feltóthy-Eszter hatodikként kvalifikált (egymás mellett úsztak egyébként) – Ugrai Panna csak azért nem tarthat velük a 11. helyről, mert egy nemzetből csupán a két legjobb juthat tovább. Panna egyébként kemény napot tolt, hiszen hamarosan 100 vegyesen is vízbe ugrott, ott 19. lett, ám az egyéni csúcsa mindenképp dicsérendő.
 
Parádésan szelte a vizet Szabó Szebasztián, aki a 2. legjobb időt úszta 50 gyorson – délután a 100 pille döntője miatt csak a fináléba jutás lesz a cél, de két nap múlva mindenképp éremre pályázik.
Jakabos Zsuzsanna erősen tartalékolva is a 4. időt érte el 200 pillangón – mivel az új, hatnapos programban immár a 200-as távokon is rendeznek középdöntőt, tényleg nem árt az energiatakarékosság.
Végül Betlehem Dávid volt soron, az elején kicsit elvitte a szíve, sokáig a durva tempót diktáló nagyágyú, Gregori Paltrinieri, és honfitársa, Domenico Acerenza mögött a harmadik helyen nyomta, a végére azonban besavasodott, s végül 11-ikként zárt. Mint Sós Csaba szövetségi kapitány mondta, pont az ilyen tapasztalatszerzés kell ahhoz, hogy a 18 esztendős ifjú legközelebb kihozza magából a legjobbat.
 
Folytatás magyar idő szerint 16.30-tól, a most továbblépők mellett Milák Kristóf 50 háton és 100 pillén döntőzik, utóbbin Szabó Szebi társaságában, Késely Ajnáért pedig a 800 gyors fináléjában szoríthatunk

Hasonló bejegyzések