Jakabos Zsuzsanna a várakozóktól némiképp elmaradva 5. helyen zárt a kazanyi rövidpályás Eb első döntőjében – múlt pénteken 4:30.38-cal húzta be a Világkupa aranyérmét ugyanebben a medencében, amivel most is megnyerte volna a távot. Ezúttal azonban láthatóan – és saját bevallása szerint is – elfáradt a táv második végére, s végül 4:32.68-cal ötödik lett. Érdekesség, hogy a számot az a Viktoria Günes nyerte, aki szintén Győrben edz mostanság, Jakabos férje, Petrov Iván ikertestvére, Árpád keze alatt. Az Ukrajnában született, majd Törökországba emigrált úszó két századdal előzte meg az ezüstérmet holtversenyben megszerző olasz és szerb vetélytársát.

„Ne higgye senki, hogy csalódott vagyok: a finálé után általában két percet beszélünk a döntőről, aztán megyünk tovább. Szerdán már jön a kétszáz pillangó, innentől arra fókuszálok” – mondta a verseny után Zsu.

Milák Kristóf élete első rövidpályás Eb-jén lépésről lépésre halad: mindkét keddre vállalt távon továbbment délelőtt, majd délután is. Ötven háton egyetlen századdal csípte meg a nyolcadik helyet a fináléban, míg 100 pillangón második idővel került a fináléba – ugyanitt Szabó Szebasztián ötödik idővel finalista, csupán 12 századdal gyengébb idővel Kristófnál.

Szerdán háromnegyed óra lesz a két döntő között, de Milák elszánt, hogy mindkettőben jól szerepel. „Nem volt túl sok időm az ötven hát után, a száz pillangó mégis egy magabiztos úszás volt, bár hetvenöt méternél azt hittem, jóval hátrébb végzek majd. Elégedett vagyok. Hogy mi lesz holnap? Nyerni akarok – fura lenne, ha nem így vágnék neki a döntőnek. De még szokom a huszonötös medencét, úgyhogy kimondott céljaim nincsenek, bármilyen eredménynek örülök” – közölte olimpiai bajnokunk a pille után.

Folytatás szerdán, magyar idő szerint 8-tól – a délután 16.30-tól esedékes döntőkben Milákék mellett Késely Ajnával is találkozhatunk 800 gyorson.

Hasonló bejegyzések