Jakabos Zsuzsanna, majd a 4×100-as női gyorsváltó is a 7. helyen végzett a rövidpályás világbajnokság nyitónapján Abu Dhabiban.

 

2012 és 2018 a rövidpályás vb-k nyitónapján csak az volt a kérdés, Hosszú Katinka helybenhagyja-e újra a 400 vegyes világrekordját – amikor 2014-ben kissé váratlanul második lett a spanyol Belmonte mögött, Bernek Péter 400 gyorson szerzett meglepetés-aranya kárpótolt mindenkit. Régi szép idők – most egy kicsit másként festenek a kilátások, hiszen kilenc év után először Katinka nem tagja a csapatnak, és Péter is immár edzőként kísérgeti Késely Ajnát, illetve a novemberi kazanyi Eb-n érmet szerzők közül csak Szabó Szebasztián jött el végül, Milák Kristóf és Kós Hubert az ismert okok miatt nem.

 

Viszont azért akad, aki állandó: Jakabos Zsuzsanna, akinek egyedül sikerült döntőbe kerülnie az első nap egyéni számaiban – és még a gyorsváltót is fináléhoz segítette, egy országos csúcs kíséretében.

 

A fináléban aztán a 7. helyen zárt – bár féltávnál még harmadikként fordult, a mellúszásban sajnos elmentek tőle a többiek. Később a gyorsváltó is ugyanígy végzett, igazából jobbra egyáltalán nem volt esély, ugyanakkor mindenképp dicséretes, hogy Jakabos Zsu egy 53-as százzal ehhez az eredményhez is hozzájárult Gyurinovics Fanni, Pádás Nikolett és Késely Ajna társaságában. És persze ne feledkezzünk meg, hogy már ezért a helyezésért is jár némi pénz: Zsunak 4500 dollár, a váltónak pedig 3000.

 

„Nem lehetek elégedetlen, a mellúszó-részidőket néztem, teljesen vállalhatóak, ez az idő most teljesen rendben van – a többiek nagyon komolyan tudtak javulni reggel után, ez is belejátszott, hogy a hetedik helynél nem volt jobbra esélyem” – értékelt Zsu.

Hasonló bejegyzések