Még néhány napja is kérdéses volt, beleállnak-e a lányok a női 4×100-as gyorsváltóba, Sós Csaba kapacitálta őket, és a kapitánynak igaza lett: remek országos csúccsal kezdték a rövidpályás úszó vb-t, és még döntőbe is jutottak. Jakabos Zsuzsanna szintén fináléba úszott 400 vegyesen.

Bár hasonlóan vérmes reményeink most nincsenek, mint a korábbi vb-ken, azért nem tett volna jót a kedvünknek, ha a nyíltvízi úszók remeklését követően az első napon továbbjutó nélkül maradunk. Nos, Jakabos Zsuzsanna tett róla, hogy a nyitónapi döntőkben is legyen kiért izgulnunk: először 400 vegyesen jutott fináléba, majd a 4×100-as gyorsváltóba is beszállt, így részese volt a csúcsdöntésnek. A 3:36.20-as idő a 7. helyre volt elég, amivel itt is meglett a döntő – a többieknek ez most nem sikerült.

 

Nyilatkozatok

 

Zombori Gábor (400 gyors: 25. hely, 3:44.23; 200 vegyes: 20. hely, 1:57.07)

„Igazból 400 gyorson nem terveztünk elindulni, úgy volt, hogy visszalépünk, de végül is azt gondoltam jó bemelegítés lesz majd a 200 vegyesre. Nem rossz idő ez a 200 vegyes így reggel, főleg úgy, hogy két napja érkeztünk. Én alapvetően nem is jöttem volna erre a vb-re, de a rövidpályás ob-n végül úgy sikerült a 400 vegyes, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy indulhassak a vb-n – itt mondjuk pont abban a számban nem tudtam indulni, de arra jó volt ez a verseny, hogy tapasztalatot szereztem egy ilyen sűrű mezőnyben.”

 

Holló Balázs (400 gyors: 11. hely, 3:41.75)

„Jobb időt vártam, de kiúsztam magam. Az legalább megnyugtat, hogy úgy érzem, most ennyi volt ebben az úszásban. Eredetileg az volt a terv, hogy az elején próbálok az élbollyal menni, aztán indítom hajrát, de 250-nél éreztem, hogy már nagyon csíp, és sajnos teljesen besavasodtam. Úgy voltam vele, hogy hátha ez talán elég lesz a döntőre, de nem így lett. Ez az első nap, remélem a 400 vegyes jobb lesz.”

 

Pádár Nikolett: (200 gyors: 23. hely, 1:59.43)

„Ez most nagyon rosszul esett, azt hittem, hogy ettől sokkal jobbat tudok majd itt úszni. Nagyon nem vagyok megelégedve, remélem, a váltó jobb lesz. Az elmúlt három hétben sajnos nem mentek igazán jól az edzések, volt egy vállsérülésem is, ami hátráltatott, de megpróbáltam ebből a 200 gyorsból kihozni a maximumot, ennyi sikerült.”

 

Békési Eszter (50 mell: 28. hely, 31.38)

„Nekem az 50 mell ilyenkor egy jó bemelegítés, ettől függetlenül mindenképpen szerettem volna jó időt úszni, így nagyon örülök, hogy egyéni csúcsot jöttem. Alapból nem vagyok egy sprinter, nem erre van kihegyezve a formám, úgyhogy várom a következő a számaimat, ez az 50 mindenképpen biztató, szerintem jó úton járunk és elégedett vagyok.”

 

Telegdy Ádám (100 hát: 22. hely, 52.07)

„Nem tudtam, mit várjak ettől a 100 háttól, kicsit még szokni kell a helyet, valahogy most úgy éreztem, hogy az utazástól picit kiestem a ritmusból. Ez a 100 hát annyira nem volt fontos, leginkább arra kellett, hogy túl legyek egy úszáson, ugyan az idő az lehetett volna jobb néhány tizeddel, de akkor sem lett volna különbség, mert úgysem jutottam volna döntőbe. Tényleg most inkább maga az úszás volt fontos, hogy érezzem a vizet és a medencét.”

 

Jakabos Zsuzsanna (400 vegyes: 6. hely, 4:32.02)

„Sapkaproblémáim voltak, így azon izgultam, hogy le ne csússzon, de jó úszás volt ez így reggel. Nagyon kellett, hogy legyen egy kis szünet, így most két hétig nem versenyeztem, mondjuk az utolsó pár napban nem éreztem magam annyira jól, de remélem ez a verseny meghozza a formám.”

 

Mihályvári-Farkas Viktória (400 vegyes: 12. hely, 4:35.69)

„Csalódott vagyok kicsit, nem vagyok megelégedve magammal, mivel ez az idő nem azt mutatja, hogy keményen edzettem, mert majdnem ugyanazt az időt úsztam, mint a kaposvári ob-n. Most azt érzem, hogy sokkal jobban mentek az edzések, és ezért jobb időt vártam magamtól, mondjuk a döntőbe jutásra nem sok esélyem volt, így a helyezés miatt nem bánkódom annyira, csak az idő miatt. A rövidpálya nem igazán az én terepem, de leginkább az zavar, hogy voltak igazán bosszantó hibák, fordulók, a hát-delfin, amiket most nem sikerült kijavítanom. A kedvemet azért ez nem vette el, mert mindenképpen azon leszek, hogy javítsak, és előrébb végezzek.”

 

Szabó-Feltóthy Eszter (100 hát: 27. hely 1:00.27)

„Nagyon elégedett vagyok, egy egyéni csúcs az mindig jól jön, kicsit csúszásban van a program, ezért sokat kellett várni, úgyhogy aggódtam, mert rég volt már a bemelegítés, de nagyon boldog vagyok, hogy kilences pályán rögtön egy egyéni csúccsal kezdtem. Azt gondolom, idén ez az első értékelhető 100 hát versenyem 25-ös medencében. Egy picit nehézkes volt most ez a 100, de a 200-ra remélhetőleg kisimulnak a tempóim, úgyhogy bízom benne, az még jobb lesz.”

 

 

 

 

Hasonló bejegyzések