Remekül kezdődtek a vb úszóversenyei a Duna Arénában, hiszen két nap két érem eddig a magyar csapat mérlege. Ezzel Magyarország immár 10. az éremtáblázaton, de ha a szurkolókat is lehetne éremmel jutalmazni, akkor messze a magyar közönség vezetne, hiszen ma is dübörgött az Aréna. Persze nem véletlenül, mert úszóink vb szereplése mellett, nem lehet ováció nélkül elmenni.

A délutáni program első magyar versenyzője Kozma Dominik volt, aki tegnap már a férfi 4×100-as váltó tagjaként világbajnoki bronzérmesnek mondhatja magát. Délután a döntőbe jutás volt a cél 200 gyorson, és Dominik ezt az akadályt is remekül vette, hiszen összesítettben 7. helyen jutott a fináléba. (1:45.87)

Dominikot szerencsére sem az ereje, sem a jókedve nem hagyta el. Miután a középdöntőből továbbjutott a holnapi fináléba így értékelt:

„Fél egy körül tudtam elaludni a tegnapi emlékezetes nap után, 2 melatonin egy valeriána is minden ment magától. Jó volt, kellemes volt ez a 200 gyors ma. Szerencsére nem lassított le semmi, így reggel kipihenten ébredtem fel. Amúgyis amennyi koffeint fogyasztok, nincs azaz isten, ami ne keltene fel. Ennyit vártam ma magamtól, és most tényleg jól esett ez a 200 méter. Holnap a döntőben az a terv, hogy szinte „belehaljak az úszásba” és azt mondhassam, hogy ebbe most minden benne volt. Úgy érzem maradt még bennem erő”

A délután a várva várt 200 vegyessel folytatódott, a nézőtéren hatalmas ováció és taps fogadta Hosszú Katinkát. A szám címvédőjeként, a döntőt végig vezetve, senkitől nem zavartatva 2:07.00-ás idővel és fantasztikus úszással nyerte meg az immár hatszoros világbajnokunk!

„Elképesztő volt, nem tudom szavakba önteni, hogy milyen érzés volt itthon úszni, szerintem látszott az eredményhirdetésen, hogy mennyire elérzékenyültem. A tervem az volt, hogy magamra koncentrálok és mindent beleadok, aztán lesz, ami lesz. Az első pillanatban, amikor felnéztem egy kicsit meg is ijedtem mert először úgy láttam, hogy mindketten 2:07.00-át úsztunk a japán versenyzővel, de aztán rájöttem, hogy nyertem. Azt gondolom, hogy agresszívan kezdtem, aztán csak végig vezetni akartam, hogy ne legyen kérdés a végén.”

Egyre jobb eredményeket szállítanak úszóink ezen a vb-n, két érem és öt pontszerző hely után az éremtáblázaton 10. Magyarország. Az eddig látottak alapján tovább menetelhetünk előre és lesz még extázisban a Duna Aréna közönsége is. A szövetségi kapitány, Dr. Sós Csaba is értékelte az elmúlt 2 napot:

„Katinkától kimondva-kimondatlanul mindenki várta az aranyat, a férfi 4×100-as gyorsváltónktól, kimondva-kimondatlanul pedig senki nem várta a bronzot. A tegnapi váltónál a fiúknál azért a döntőben bíztam, noha az előzetesen megúszott eredmények alapján a váltónk a 10. helyen volt, de tudtam, hogy előrelépett mindegyik versenyző, és nem utolsó sorban, ami az egyik erősségük, hogy egy nagyon kiegyensúlyozott, egységes csapatról beszélünk, hiszen kb. 2 tized van a négy úszó között, ha egymás mellett úsznak 100 gyorson. A tegnapi döntő egy örömúszás volt tőlük. Ajna és Bogi is nagyon szépen mutatkozott be az első napon, mindketten értékes helyezést szereztek. Talán Bogi többet várt magától, de azt látom, hogy ugyanolyan harcos és kemény, mint eddig, szerintem 1500-on a döntőben már a régi Bogit látjuk. Ajnánál pedig már nem is beszélhetünk meglepetésről az 1500 fináléjába kerülés kapcsán, hiszen 400 gyorson is eszméletlen jól versenyzett, bár a mai nap pár tizeddel előzte meg a 9. helyezettet, de a lényeg, hogy bent van a legjobb 8 között. A mai nap is csodálatos volt első sorban a 200 vegyes döntő miatt, hiszen mindenki ezt várta, mondhatjuk, hogy Katinka hozta a kötelezőt, de az úszásban nincs kötelező, az a biztos, amikor már a nyakban lóg az aranyérem. Kozma Dominik is remekül ment a középdöntőben, szerintem holnap a fináléban is igazi küzdelmes versenyzést láthatunk majd tőle. és persze a többiektől is, akik rajthoz állnak.

 

Holnap délelőtt is lesz kiért szorítani, addig is örüljünk a mai nap eredményeinek és a második éremnek, ami Hosszú Katinkának zsinórban már a 3 világbajnoki aranya 200 gyorson. Szép volt Katka!

Eredmények a 2. napról:

http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=2

Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

Hasonló bejegyzések