A második napon is sok sztárunk állt rajthoz a Duna Aréna előfutamaiban, ahol a magyarok közül hárman is tovább jutottak a következő körbe. Úgyhogy ma és holnap is lesz kiért szurkolni!

A napot Hosszú Katinka indította, aki 100 háton futamában első, összesítettben pedig a második helyen kvalifikálta magát a szám délutáni középdöntőjébe (58.80), de mivel ma úszik a 200 vegyes döntőjében ezért visszalépett a 100 háttól, de így is fantasztikus úszást láthattunk ma délelőtt a háromszoros olimpiai bajnokunktól.

100 háton Balog Gáborért szoríthattunk, aki a futamában hetedik, összesítettben pedig a 21. lett (54:88), így nem jutott tovább a középdöntőbe.

100 mellen Sztankovics Anna indult és a kilencedikként ért célba, de az összesítettben 25. lett (1:08.66), így ő sem jutott tovább a következő körbe.

„Szerettem volna jobbat úszni, jó lett volna 1:07-es időt menni, de most mindent egybevetve a két hónapos kihagyásom után ez volt a reális eredmény.”

200 gyorson két magyar is rajthoz állt, Bernek Péter és Kozma Dominik küzdöttek a középdöntőbe jutásért. Bernek Peti futamában 9. összesítettben 25. lett (1:47.79), így sajnos most nem sikerült tovább mennie.

„Fantasztikus érzés volt itt a Duna Arénában versenyezni, majdnem sikerült is egy egyéni legjobbat úsznom, de valahogy nem volt igazi most a technikám, de ennek ellenére boldog és bizakodó vagyok a 200 hát előtt.”

Kozma Dominik a tegnapi csapat bronz után, simán továbbúszott a középdöntőbe, futamában 3. összesítettben pedig 8. helyen (1:46.83) jutott a következő körbe.

„Nem sikerült tegnap korán ágyba kerülni, de így is jól éreztem magam 200 gyorson, majd most délután kiderül mennyire vagyok jó formában. A tegnapi nap pedig feledhetetlen, hiszen négyen egymásért úsztunk.”

A délelőtt az 1500 gyors előfutamaival zárult, ahol szintén két magyarért drukkolhattunk és a közönség ismételten kitett magáért, hiszen tombolt az egész Aréna, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Kapás Boglárka 5. helyen 16:09.60-as idővel jutott a holnapi döntőbe, és meglepetésre, vagy már nem is annyira meglepetésre Késely Ajna 8. helyen (16.20.98) szintén ott lesz az 1500 gyors fináléjában.

Szép volt fiúk-lányok! Hajrá délután!

Eredmények a 2. napról:

http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=2

Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

Hasonló bejegyzések