Annak, aki még szeretné megtekinteni a Világraszóló Bajnokaink c. interaktív olimpiatörténeti kiállítást, igencsak igyekeznie kell, mert nagyon közeleg a záróra. Ha az illető a vastag vendégkönyvbe is szeretné bejegyezni a gondolatait, jobb ha nem halogatja a látogatást, mert a hatalmas vendégkönyvben már csak egy-két oldal maradt szabadon. A kiállítás szervezői törekedtek rá, hogy  hétről hétre valamilyen újdonsággal frissítsék a tárlatot, ezzel is kedvezve az olimpiabarát közönségnek és az iskolák tanulóinak, akik szinte seregekben özönlötték el az 1000 nm2-es csarnokot. 

dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is felkereste a kiállítást és elragadtatással szólt valamennyi szekcióról. Dobor Dezső kurátor megismertette őt a 302 olimpiai bajnokunk történetét feldolgozó digitalizált feldolgozás rendszerével és a vitrinek tárgyainak egyedi históriáival. dr. Szabó Tünde a vendégkönyv  még üresen levő oldalainak egyikén többek közt ezzel a gondolattal búcsúzott: „A kiállítással közelebb kerültünk a múlthoz, ezáltal átadhatjuk mindazt a sikert, amely meghatározza a jövő eredményességét.”
Eljött a legutolsó hét, s még mindig  több új közönségvonzó elem bevetésével készül a záró, a 12. hétre a Világraszóló bajnokaink interaktív olimpiatörténeti kiállítás a Millenáris Parkban:
– az eddig is bemutatásra került 1968. évi Kozma arany mellé kiállításra kerül a nehézsúlyú birkózó világklasszis 1964. évi tokiói aranyérme is, mely eddig a tokiói magyar nagykövetség vendégeit kápráztatta el. A kettő együttes szerepeltetése igazi ritkaság! – külön vitrinben, mely Az elsőtől az utolsóig...címet viseli bemutatásra kerül a legelső, a 125 évvel ezelőtti Hajós olimpiai győzelem eredeti érme, valamint mellette az eddigi utolsó magyar olimpiai arany is megjelenik a tokiói női kajak négyes utolsó beülőjében szerepelt Bodonyi Dórának köszönhetően. Ezzel összesen 92 eredeti olimpia aranyérem jelent meg a közönség előtt. Az egyedülálló kiállítás okt. 10-én vasárnap 18 órakor zárja kapuit.

forrás: Dobor Dezső, Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja/Róth Tamás fotó

Hasonló bejegyzések