Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke ma ellátogatott a budapesti Városházára, ahol fogadta őt az új főpolgármester, Karácsony Gergely. A téma 2020 egyik legfontosabb hazai rendezésű sporteseménye, az úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság volt, amelynek Budapest ad otthont május 11. és 24. között. A MÚSZ elnökét elkísérte Szántó Dávid, a szervező-bizottság operatív vezetője is.

A főpolgármester kijelentette: „Budapest örömmel látja vendégül 2020-ban a legnépszerűbb világesemények egyikét, a vizes Európa-bajnokságot, és minden segítséget megad a rendezéshez a korábban már számos hasonló sporteseményt flottul menedzselő Magyar Úszó Szövetségnek.”

Wladár Sándor elmondta, konstruktív megbeszélést folytattak Karácsony Gergellyel, és megállapodtak, hogy az esemény előkészítésébe a főváros képviselőit is bevonják.

Az Európa-bajnokságon a medencés versenyeknek a Duna Aréna ad otthont (az első héten az úszásnak, a második héten a műugrásnak és a műúszásnak), míg a nyíltvízi úszók viadalát a Lupa-tóban rendezik meg.

Hasonló bejegyzések