Újabb magyar érem a hazai rendezésű vizes vb-n. Hosszú Katinka az aranyérme után most egy bronzot nyert női 200 méteres pillangóúszásban, ahol Szilágyi Liliána a 7. lett. A női 4×200 méteres gyorsváltónk pedig vb-hatodik helyet szerzett.

A Duna Arénában az úszó küzdelmek 5. napjának délutánján az első magyarok a női 200 pillangó döntőjében Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána voltak. Előbbi ismét óriásit úszott, 100 méter után vezetett is és végül a harmadik helyen csapott a célba (2:06.02).
Hosszú Katinka: „Nagyon örültem ennek a bronznak, igazából 2013 óta nem úsztam ilyen időt és nem is voltam világbajnoki dobogón pillangón. Ez az érem talán még kedvesebb számomra, mint a 200 vegyesen szerzett arany.”
Szilágyi Liliána is remekül úszott, ő végül 2:07.58-as idővel a hetedik helyet szerezte meg.
Szilágyi Liliána: „Nagyon örülök, hogy egy világbajnoki döntőt tudtam úszni magyar közönség előtt. Ezúttal is köszönöm mindenkinek, aki kijött ide és szurkolt nekünk! Nagyon nagy élmény volt, örökre megmarad. Az úszásommal nem vagyok teljesen megelégedve, mert többre voltam képes, de ez most így jött ki. Mentálisan már tudom, hogy hol vagyok a világban, de a szívem még ezt nem akarja engedni.”
A két magyar lány után két magyar fiúért szoríthattunk 200 méteres hátúszásban, ahol a döntőbe jutás volt a tét. Bernek Péter nagyot úszott, országos csúcsot és ezzel a hatodik helyen kvalifikálta magát a fináléba (1:55.79). Ugyanez Telegdy Ádámnak nem sikerült, aki nagyszerű teljesítménnyel egyéni csúcsot ért el, ám éppen lemaradt a döntőről és a kilencedik helyen végzett (1:56.69).
Bernek Péter: „Öt éve üldöztem ezt a csúcsot és egy újabb hazai közönség kellett ahhoz, hogy megdöntsem. Bízom benne, hogy holnap is velem lesz a közönség és sikerül tovább javítanom. Még van bennem.”
Telegdy Ádám: „Nem sokon múlt, kevesebben is, mint ahogy számítottam rá. Azt gondoltam, hogy ezzel az idővel olyan 10-11. helyen végzek, de ez a 9. hely egy pozitív csalódás most. A hangulatra nincsenek szavak, ez egy örök emlék marad.”
A női 4×200 méteres gyorsváltó döntőjével zárult a nap. Itt az előfutamhoz képest egy helyen változtatott Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány, ugyanis Gyurinovics Fanni helyett bekerült a csapatba Hosszú Katinka. A magyar váltó így a Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Hosszú összeállításban versenyzett és nagyszerű teljesítménnyel, egy pazar Hosszú úszással a végén megszerezte a világbajnoki hatodik helyet (7:51.33).
Késely Ajna: „Nagyon jó volt, mindenki kiúszta magát szerintem. Mindent beleadtunk, a magyar közönség is nagyon sokat segített nekünk, csakúgy, mint Katinka.”
Jakabos Zsuzsanna: „Nagyon örülünk, hogy megszereztük a hatodik helyet és köszönjük a szurkolást! A végén már nagyon fájt, de ez nem is arról szól, hogy jól érezzem magam a vízben.”
Verrasztó Evelyn: „Nagyon sose tudok elégedett lenni, de most tegyük föl, hogy igen. Ez a hazai közönség fantasztikus és szerintem nem győzzük őket dícsérni.”
Teljes eredménysor:
http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=5
Még több infó a magyar úszó csapatról és a világbajnokságról:
Szurkoljunk továbbra is a magyar csapatért, hajrá!!!!

Hasonló bejegyzések