A férfi mezőny 10 km-es futamával folytatódtak a nyíltvízi úszó küzdelmek Balatonfüreden. A vb negyedik napján a füredi kikötő mellett, több mint 60-an rajtoltak el. Köztük volt két magyar is, a junior világbajnok Rasovszky Kristóf, aki 3 nappal ezelőtt 5 km-en begyűjtött egy világbajnoki 7. helyet, most pedig a világbajnoki 5. helyének örülhetett, még Székelyi Dániel – akinek már van egy Európa-bajnoki bronzérme csapatban – most a 21.-ként ért célba. 

Mindkét úszónk fantasztikusan ment, Kristóf végig az élmezőnyben harcolt, és ezúttal kimaradt az „adok-kapokból”. A hajrában okosan a riói olimpiai bajnok, holland Ferry Weertman farvizén úszott, aki aztán végül káprázatos hajrával, 1:51:58,50-es idővel lett világbajnok. Dani is jól versenyzett, sokáig tartotta a tempót az élmezőnnyel, aztán végül a 21. helyet szerezte meg, de sokakat utasított maga mögé az utolsó 2,5 km-en.
A versenyzők így értékelték a mai 10 km-t:
Rasovszky Kristóf:
Úgy gondolom, hogy a taktikát most tökéletesen sikerült betartani, sokat segített Ferry Weertman a hajrában, úgy érzem, hogy most mindent úgy megtudtam csinálni, ahogy szerettem volna. Igazából most jobb versenyt nem tudtam volna kívánni magamnak, ugyan reménykedtem benne, hogy a végén előrébb tudok kerülni, de éreztem, hogy a többiek is erősek és van még tartalékuk. Az biztos, hogy ma délután és holnap pihenek, hogy a 2 nap múlva kezdődő váltó hasonló jól sikerüljön, utána pedig 25 km-en úgy gondolom, hogy bármi megtörténhet majd, de remélem jó vége lesz.
Székelyi Dániel: Egy világbajnoki mezőnyben mindig nagyon nehéz jól versenyezni, és éreztem is az elején, hogy ez nem lesz egyszerű 10 km. Nagyon fájt az első 7,5 km, de utána sikerült erőt meríteni a közönségből, a szurkolókból, így az utolsó körre felszabadultam és éreztem, hogy jobban megy az úszás, és szerintem sok versenyzőt tudtam az utolsó két és fél km-en magam mögé utasítani. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, bár jobb lett volna benne lenni az első 20-ban, de lesz még világbajnokság, és még sok világbajnokságon ott leszek és javítani fogok ezen az eredményen.
Végeredmény:
A világbajnokság nyíltvízi küzdelmei holnap 10 órától a női 5 km-es versennyel folytatódnak, két magyarral, Juhász Jankával és Novoszáth Melindával a mezőnyben.

Hasonló bejegyzések