A női mezőny a legrövidebb távon, 5 km-en küzdött meg a vizes vb balatonfüredi futamán. A világbajnokság mai versenyén 57-en értek célba, köztük a két magyar indulóval, Juhász Jankával, aki 27. lett (1:01:52,50), és Novoszáth Melindával, aki nemsokkal lemaradva csapattársától a 28. helyet szerezte meg (1:01:57,30).

Janka és Melinda is embert próbáló 5 km-en van túl, hiszen a mezőnyben sok rutinos úszóval kellett megküzdeniük, és sajnos egy olyan bolyba kerültek, ahol sok rúgást és ütést is kaptak. Ennek ellenére a lányok remekül helyt álltak a világ jelenlegi legjobb versenyzői között, életük első felnőtt világbajnokságán. A győztes, 59:07,00-ás idővel, az amerikai Ashley Twichell lett, aki már a cél előtt 800 méterrel fantasztikus hajrát indított és nem is engedte át a vezetést már senkinek ezután.
A versenyzők így értékelték a mai 5 km-t:

 

Juhász Janka:

Az eleje nagyon nehéz volt, a kisebb-nagyobb verekedések miatt szerintem többet voltam a víz alatt, mint víz felett, de szerencsére az első kör után átestem a holtpontomon, és a második kör már sokkal jobb volt. Most még nem tudom eldönteni, hogy ez az 5 km sok volt, vagy kevés, de a lényeg, elégedetten szálltam ki a vízből, ami nálam ritka, és úgy érzem most ebben nem volt több.

 

Novoszáth Melinda:

Úgy érzem tapasztalatszerzésnek ez tökéletes volt, viszont a taktikát nem sikerült úgy végrehajtanom, ahogy szerettem volna, így a verekedéseket sem sikerült elkerülnöm, olyan volt, mintha a hátamon úsznának, miközben ütnek-vágnak, de a hajrá szerintem jól sikerült és kihoztam magamból a maximumot.

Végeredmény:

http://fina.org/competition-detailed-results/17th-fina-world-championships-2017-women-50m-freestyle/event
A világbajnokság nyíltvízi küzdelmei holnap 10 órától az 5 km-es csapatversennyel folytatódnak.

Hasonló bejegyzések