Hosszú idő után ismét ülést tartott a 2021-re halasztott úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi úszó Európa-bajnokság előkészítését koordináló stratégiai előkészítő bizottság.

A testület tagjai – Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Fürjes Balázs kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkár, Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke – ismét a Magyar Úszó Szövetség margitszigeti székházában találkoztak, hogy egyeztessék az Eb-szervezés aktuális kérdéseit.

A napirenden az esemény tervezett májusi időpontja, a helyszínre vonatkozó elképzelések, az esetleges buborék-koncepció, illetve a kapcsolódó Masters-viadal szerepelt.

„Nyilvánvaló, hogy a járványhelyzet alakulása döntően befolyásolja a különböző koncepciókat. Bár mi szeretnénk úgy készülni, hogy májusban, a Duna Arénában és a Lupa-tavon versenyezhetnek Európa legjobbjai, az erősen kérdéses, hogy szurkolók jelen lehetnek-e a versenyeken – összegezte az elhangzottakat Wladár Sándor. – Ami biztos, hogy az Európai Úszószövetség két hete nálunk járt képviselői megerősítették: a LEN mindenképpen szeretné, ha sor kerülne az Európa-bajnokságra, és bár mindenki az aréna magával ragadó atmoszféráját imádja a legjobban a budapesti vizes eseményen kapcsán, sajnos nem kizárt, hogy most zárt kapuk mögött, buborékban kell majd megrendezni az Eb-t.”

A MÚSZ elnöke külön kiemelte a megbeszélés rendkívül pozitív légkörét: „Öröm azt tapasztalni, hogy állhatnak úgy egyébként az egyes szereplők egymástól távol más területeken, a sport, az úszás ezt a távolságot gyakorlatilag nullára csökkenti.”

A 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokság az eredeti tervek szerint május 10-én rajtolna, az első héten a műugrás, a műúszás és a nyíltvízi úszás versenyei esedékesek, míg május 17. és 23. között az úszóviadal következik

Hasonló bejegyzések