Ötven gyorson, ha kicsit szenvedve is, de meglett a továbbjutás Szabó Szebasztiánnak, igaz, csaknem fél másodperccel jött lassabban, mint a kazanyi Eb-n a reggeli előfutamban, ez ötven gyorson az ég és föld kategóriája. Akkor 21.02-vel melegített, most 21.46-tal a 13. helyen elődöntős, az előzmények ismeretében már ez is bravúr; óriási lenne, ha valahogy beküzdené magát a döntőbe háromszoros Európa-bajnokunk.

Szabó-Feltóthy Eszter is mindent kiadott magából, ez a 10. helyhez volt elég 200 háton, így ő nem lesz ott az esti fináléban – Holló Balázs pedig formában tartásra használta a 100 vegyest, az egyéni csúcsa mindenesetre biztató a fő száma, a négyvegyes előtt.

Nyilatkozatok

Szabó Szebasztián (50m gyors, 21.46, 13. hely)
„Sajnálom, hogy nem úgy megy, ahogy szeretném, erről senki nem tehet, így alakult – de akkor is… Másfél hét készülés nem elég, tizenöt nap teljes leállás után lehet, hogy három-négy hónap kell, hogy visszajöjjön az a forma, ami erre a szintre kell. A szárazföldön jól érzem magam, van erőm, meg minden, de a víz teljesen más, ott nincs meg a sebesség, az érzés. Azért megpróbálom este, volt már ilyen, hogy alig jutottam be, aztán a végén ezüstérmes lettem, hátha bejön ez megint.”

Szabó-Feltóthy Eszter (200m hát, 2:06.13, 10. hely)
„Lehet, hogy velem van valami baj, de a call roomban mindenki olyan stresszben volt, hogy csak néztem. Én meg úgy vagyok vele, hogy miért ne lehetne ezt mosolyogva is csinálni? A nevezési listán tizenegyedik voltam, tizedik lettem, nyilván ez a realitás – én nem vagyok Milák Kristóf, aki lejön, és dobálja a nagy időket. Most bebetonoztam magam 2:06-nál, aztán innen kellene lejjebb menni. Szerintem képes vagyok rá, de nem úgy, mint az a lány, aki mellettem úszott, és már az ifi Eb-ket is olyan arccal csinálta végig, mintha az élete függne tőle. Nem tudom, szerintem nem feltétlenül kell állandóan annyira komolynak lenni, mint egy vakbélgyulladás… De lehet, a 2:04 csak akkor megy, ha majd egyszer tényleg megkomolyodom…”

Holló Balázs (100m vegyes, 54.05, 26. hely)
„Ez volt a cél, hogy az egyéni csúcs legyen meg, bár sokra nem megyek vele ebben a mezőnyben, viszont azt sem akartuk, hogy túl sok nap teljen el versenyzés nélkül a négyszáz vegyes előtt. Igazából a négyvegyesre készültünk, az első nap a négyszáz gyors fájt is nagyon, ma sokkal jobban éreztem magam a vízben. Nagyon keményen ráfeküdtünk a hát-mellre, mert az döntő lesz, és a mai úszás alapján bizakodó vagyok, hogy jól fog sikerülni a négyszáz.”

Hasonló bejegyzések