Ismét a nap vége sikerült remekül a római junior úszó Európa-bajnokságon: a mixed 4×100-as gyorsváltó kellemes meglepetésre harmadik helyen végzett Mészáros Dániel, Magda Boldizsár, Pádár Nikoletta és Ugrai Panna összeállításban. Fábián Bettina ötödikként zárt 800 gyorson.

Akárcsak a kedden diadalmaskodó 4×200-as gyorsváltónál, ismét a kiegyensúlyozottság ért dobogót. A fiúk két ugyanolyan százat tettek a közösbe (50.42 Danitól, 50.48 Boldizsártól), majd ezt megcsinálták a lányok is: 55.49 a tegnapi váltóban is remeklő Nikitől, és 55.46 az este folyamán 100 háton döntőbe jutó Ugrai Pannától. Az oroszoknál és az olaszoknál akadt egy-egy extra teljesítmény, ennyivel tudtak elénk kerülni (a győzteseknél úszott a tegnap elsőként végző férfi gyorsváltó két tagja, illetve az a két lány, akik ma az első két helyen végeztek 100 gyorson egyéniben, azaz őket megfogni nemigen volt esély).

Ami a többieket illeti, Ugrai döntőbe jutása mellett Fábián Bettina szép úszása érdemel említést: ő a tegnapi váltóarany után ma 800 gyorson lett 5., a nyolcas pályán. Szintén finálét úszhat mindkét 200 pillésünk, Nyirádi Réka (3.) és Csulák Lia (4.), ugyanakkor Kőhalmi Kornélnak (11.) és Bujdosó Zsombornak (14.) az elődöntő jelentette a végállomást 200 vegyesen. Megjegyzendő, itt egy aranyat elajándékoztunk a külföldi riválisoknak, hiszen a budapesti Eb-n junior világcsúcsot (1:56.99) úszó, és a fináléban 5. Kós Hubert az olimpiai felkészülés miatt kihagyja ezt az Eb-t – holott utcahosszal nyerhetett volna (ezen a távon is), elvégre a mezőny tagjai egyelőre még 2:01 alá sem tudtak benézni.

 

Nyilatkozatok

 

Pádár Nikoletta

„Én nagyon szurkoltam mindenkinek, szerintem ez egy hatalmas meglepetés volt mindannyiunk számára. Nagyon szépen köszönöm a srácoknak, Pannának, nagyon büszke vagyok mindenkire.”

 

Mészáros Dániel:

„Próbáltam minél erősebben elkezdeni, menni a mezőnnyel, a végére kicsit elfáradtam, de igyekeztem beleadni mindent. Nagyon büszke vagyok én is a többiekre, különösen Pannára, mert ő nagyon nagyot hajrázott a végén.”

 

Magda Boldizsár:

„Én is tényleg mindent beleadtam, a végén már a szurkolásba, torkom szakadtából ordítottam Pannának és Nikinek. Beleadtam mindent, a vége nagyon fájt, de a legjobbamat akartam úszni, és ez sikerült is.”

 

Hasonló bejegyzések