Az év elején tett ígéretnek megfelelően február második hetére elkészült a Duna Aréna második számú erősítőterme, így a magyar úszóválogatott itt edző tagjai immár teljesen a saját időbeosztásuk szerint használhatják a létesítményt.

Szerdától két erősítő terem várja a Duna Arénában tréningező magyar úszóválogatottakat, a különböző klubok színeiben készülő klasszisoknak így nem szükséges egymáshoz igazítaniuk a szárazföldi edzéseket.

„Örömmel tölt el, hogy olimpikonjaink teljesen zavartalanul készülhetnek a világ jelenlegi legjobb úszólétesítményeként emlegetett Duna Arénában, amely most egy kicsit még tovább fejlődött – mondta a terem megnyitása alkalmával Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke. – Mivel nem volt mindenkinek megfelelő eszköztár, illetve elősegítendő azt, hogy mindenki a saját időbeosztása szerint készülhessen, létrehoztunk egy második tornatermet is a Nemzeti Sportközpontok közreműködésével. Ez kiemelten fontos, hiszen megfelelő szárazföldi edzés nélkül ma már nem lehet eredményt elérni a medencében. Ráadásul az én időmhöz képest fényévnyi a különbség a szárazedzés-módszerek és a versenyzők által használt eszközök között, itt is hódít az innováció, szinte mindent a sportolók egyéniségéhez és igényeihez szabnak. Azon voltunk, hogy ennek a teremnek a felszerelése méltó legyen a kor és a sportág sajátosságaihoz, és ha további újításra, eszközökre vagy gépekre lenne szükség, természetesen azokat is beszerezzük.”

A versenyzők már „tesztelték” is a most felvonultatott erősítő-arzenált, és elégedetten konstatálták, hogy minden ott van, ami elengedhetetlen egy nívós szárazedzéshez.

Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok Kapás Boglárka elmondta: „Nekünk itt eddig egy négy-öt bordásfalból álló ’tornateremben’ kellett megoldanunk a szárazföldi edzést. Most nagyon boldogak vagyunk, hogy megkaptuk azt, amire szükségünk volt.”

A világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Verrasztó Dávid közölte: „Minden reggel hatkor itt kezdünk, nagyjából két órát töltünk itt, bizonyos időszakban a szárazedzések a felkészülésünk harminc-negyven százalékat teszik ki. Tizenöt évig edzettem a Komjádiban, ez a tornaterem ahhoz képest szuper, minden ami kell, itt van!”

A 2018-ban a legjobb magyar férfiúszónak választott, Eb-aranyérmes, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Milák Kristóf megjegyezte: „Szeretnénk tartani a szintet a hozzánk hasonló, vagy nálunk erősebb versenyzőkkel, márpedig ez a világszínvonal. Ehhez pedig alap, hogy egy ilyen jól felszerelt tornateremben készülhessünk.”

Fotó: MÚSZ/Derencsényi István

Hasonló bejegyzések