Szerencsésen megérkezett a magyar nyíltvízi alakulat Dohába, ahol február 16-án, szombaton, az év első maratoni világkupáját (10km) rendezik, ami egyben az első magyar VB válogató is a nyári felnőtt Világbajnokságra.

A 2019-es év FINA Nyíltvízi Világkupa-sorozatának nyitóversenyén impozáns mezőny áll majd rajthoz, a férfiaknál 85, a nőknél pedig 52 úszó ugrik vízbe. A magyarok közül Olasz Anna, Rohács Réka, Sömenek Onon Kata, Szimcsák Mira, Vas Luca, Rasovszky Kristóf, Székelyi Dániel, Papp Márk, Gálicz Péter és Selmeci Levente indul majd a 10-km-es megmérettetésen. 

„Mindennap tudunk a versenypályán edzeni, remek a versenyszervezés, a víz 20-21 fokos, reméljük nem kell majd neoprén ruhában úszni. Majdnem mindenki teljesen egészségesen érkezett, de aki nem az is rohamosan javul.” – informált minket Gellért Gábor nyíltvízi szövetségi kapitány.

A nők versenye helyi idő szerint 9-kor (magyar idő szerint reggel 7 óra) a férfiak versenye 13 órakor (magyar idő szerint 11 óra) kezdődik, a versenyt a Fina TV élőben közvetíti.

Hasonló bejegyzések