A glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokság utolsó napján is két érmet szerzett a magyar csapat!

A magyarok közül elsőként Bohus Richárd csobbant vízbe a zárónap esti programjában, a délelőtti előfutamból a tizedik idővel továbbjutó úszó remek formában várhatta az 50 méter hát elődöntőjét, s bár az országos csúcsot öt századdal megjavította (23.43), egy századdal így is lecsúszott a fináléról.

A női 400 méter gyors döntőjét ugyan Kapás Boglárka végül lemondta (negyedik időt úszta az előfutamban) a következő hetek sűrű programja miatt, Késely Ajna révén így is érdekeltek voltunk. A 4:02.54 perces idővel másodikként döntőbe kerülő Késely szinte végig a harmadik helyen úszott, és a hajrában hiába előzte meg Isabel Marie Gosét, a német az utolsó tempóknál visszavette a második pozíciót – végül egy tizeddel előzte meg Késelyt –, így a magyar versenyző „csak” bronzérmes lett.

Az utolsó döntőben a Bohus Richárd, Horváth Dávid, Szabó Szebasztián, Lobanovszkij Maxim összeállítású 4×50 méteres férfi vegyes váltónk országos csúccsal (1:32.10) csapott a célba, ez a második helyhez volt elegendő. Elsőként Bohus háton egy századot faragott tovább az est folyamán korábban felállított országos csúcsából (23.42), majd Horváth a mell után hetediknek váltott. Az 50 pillangón ezüstérmes Szabó a hatodik helyre jött fel, végül az 50 gyors bronzérmese, Lobanovszkij óriási úszással másodiknak hozta fel a csapatot, amely 1:32.10-zel újabb országos rekordot állított fel. A magyar váltások álomszerűen sikerültek, Szabó 0.07, Lobanovszkij pedig 0.02 másodperces reakcióidővel ugrott a medencébe, utóbbi 20.27-es utolsó 50 métere pedig több mint fél másodperccel volt jobb, mint az utána következő leggyorsabb versenyzőnek.

A futam után még percekig nem hirdettek győztest, s végül a finneket, a németeket és a norvégokat is kizárták. A számot az oroszok nyerték.

Hasonló bejegyzések