A 20. Rövidpályás Európa-bajnokság negyedik napjának délutáni programjában négy magyar úszó volt érdekelt.

200 női vegyes. Igazából írhatnánk azt is, hogy az a szám, ahol mindig Katinka nyer. Közel két másodperces előnnyel hozta ezt a számot (Jakabos Zsuzsanna a negyedik helyen zárt), ezzel pályafutása 20. rövidpályás Eb-aranyérmét szerezte, ezzel az egyéni győzelmek tekintetében immár egyedül vezeti az örökranglistát a szlovák Moravcova és Cseh Laci előtt; olimpiákon, vb-ken és Eb-ken és Világkupákon ez volt zsinórban a 66. győzelme 200 vegyesen; az elmúlt hét (igen: 7!!!!) évben ezen a távon soha, senki sem tudta legyőzni.

100 gyorson Németh Nándi épphogy lecsúszott a döntőről, 46,91-es idővel sajnos nem fért be a legjobb nyolc közé, kilencedik lett.

Szabó Szebasztián a kisebb betegségéből felépülve szárnyalt a vízben, 50 pillangón először a harmadik idővel kvalifikálta magát a döntőbe, ahol óriásit úszva a második helyen zárt. Kicsit elégedetlen volt, hiszen a szezonbeli formája alapján aranyéremre és jobb időre vágyott, de azért, örült annak az ezüstéremnek.

Ami pedig a többieket illeti, ötven pillén Gyárfás Bence 35., Takács Krisztián 40., 100 gyorson Lobanovszkij Makszim 22., Kozma Dominik 28., 200 gyorson Késely Ajna 13., 100 pillangón Bordás Beatrix 23., 100 vegyesen Zombori Gábor 26., Holló Balázs 35., míg 200 vegyesen Szabó Feltóthy Eszter 18. lett – utóbbi három fiatal versenyzőnk egyaránt egyéni csúcsot úszott.

Hasonló bejegyzések