2014, 2015 és 2016 után negyedszer is elnyerte az év legjobb úszónőjének járó díjat Hosszú Katinka. A FINA objektív kritériumrendszere alapján kétség sem férhetett ahhoz, hogy az idén is bajnokunk veheti át az üvegtrófeát, hiszen a hangcsoui eredmények döntő súllyal estek latba (a Világkupából az összetett eredménye számított – az Eb-t itt nem veszik számításba, miután csak kontinentális esemény). Márpedig Katinka a rövidpályás vb női legjobbjának járó díjat is elnyerte négy arany- és egy ezüstérmével, ezek szorzószámai pedig az év legjobbja címért folyó versenyben is az élre röpítették. (A férfiaknál ellenben néhány pont döntött Chad le Clos javára Vlad Morozovval szemben.)

“Jó érzés, hogy ismét az élen végeztem, de pontosan tudom, hogy milyen kemény munka vár még ránk jövőre – mondta a díjkiosztó gála végén Katinka. – Még csak elkezdtük a munkát, és pontosan érzem, egyáltalán nem vagyok száz százalékos állapotban, sőt, kifejezetten remélem, hogy ez még egy alacsony felkészültségi fok, azaz rengeteg lehetőség van a további fejlődésre.”

És még voltak magyar díjazottak, hiszen a férfi vízilabdázóknál a Világkupa-győztes, Világliga-ezüstérmes magyar válogatott lett az év csapata – így két magyar edző is bekerült az év legjobb mesterei közé, Petrov Árpád, Katinka trénere, illetve Marcz Tamás, a pólósok szövetségi kapitánya.

Valamennyiüknek szívből gratulálunk, jövőre is: Hajrá magyarok!

Hasonló bejegyzések