Az utolsó nap is volt kiért szorítani Kínában, hiszen Kalmár Ákos élete első felnőtt vb-döntőjében állt rajthoz 1500 gyorson, ahol végül a 7. helyen végzett, ami kiváló teljesítmény, pláne, hogy a sapkái meglehetősen érdekes utat jártak be a verseny során.
Igazi „nagyhalak” is vízbe ugrottak az 1500 gyors fináléjában, ahova bajaiak fiatal tehetségének Kalmár Ákosnak is sikerült kavalifikálni magát, méghozzá egyéni csúccsal. A döntőben olyan sztárok úsztak, mint az ukrán Romanchuk, vagy az olasz Paltrinieri, ők ketten emelkedtek ki a mezőnyből és úsztak 14:10 alatt, végül pedig az ukránok klasszisa állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Ákos is tempósan kezdett, ami talán a végére kicsit vissza is ütött, így nem tudott továbbjavítani az idején, de így is sikerült egy 7. helyet (14:35.94) elcsípnie élete első Rövidpályás Világbajnoki döntőjében.
Az utolsó nap előfutamaiból a többi magyar indulónak nem sikerült a továbbjutás, így elég csendesen telt a délelőtt mivel 200 háton: Telegdy Ádám 15., Földházi Dávid 19. lett.
Nyilatkozatok
Kalmár Ákos: “Igazából nem vettem észre, hogy lecsúszott volna az egyik, vagy hogy ez akadályozott volna, a gond akkor van, ha mindkettő lecsúszik, és kijön a hajam alóluk – de most nem ez volt a helyzet. Muszáj volt jobban elkezdenem, még ha ez kissé vissza is ütött aztán, mert nem akartam túlzottan lemaradni a többiektől, meg így az amerikai sráctól sem kaptam a hullámokat. Igazából szerettem volna megúszni a legjobb időmet újra, sőt, ha lehet, bekerülni 14:30 alá, ez sajnos nem sikerült, ennek ellenére szerintem nem lehetek elégedetlen életem első felnőtt döntőjével, örülök a hetedik helynek.”

Telegdy Ádám: „Tudtuk, hogy az egyéni legjobbamat meg kell javítanom ahhoz, hogy legyen esélyem a döntőbe jutásra – sajnos, ez nem sikerült. Kétszer is nekiúsztam a kötélnek, nem mondom, hogy ezen ment el, de biztos nem segített. Sajnos, nekem tetőfóbiám van, amikor kezdesz savasodni, mégis megpróbálsz teljes erőből menni, akkor általában próbált valamibe vizuálisan kapaszkodni – ez itt nem igazán működött.”

Földházi Dávid: „Beleadtam mindent, ma ennyit tudtam kihozni magamból.”

Magyar eredmények a döntőben – Rövidpályás VB, Hangzhou – 6. nap
1500 gyors
1. ROMANCHUK Mykhailo UKR 14:09.14
2. PALTRINIERI Gregorio ITA 14:09.87
3. CHRISTIANSEN Henrik NOR  14:19.39
.
7.  KALMÁR Ákos HUN 14:35.94

Hasonló bejegyzések