Az elmúlt időszakban a magyar csapat uralta a nyíltvízi junior Európa-bajnokságokat, legutóbb, Korfun is az éremtábla élén végzett az együttes (képünk még ezt idézi vissza: a Team Trophy átvételét). A tavalyi éremszerzők közül sokan ismét ott lesznek a bécsi víkenden, a péntektől vasárnapig tartó kontinensviadalon.

Esztendeje a hat egyéni számból ötben volt magyar érmes – Kárpáti Máté (5km arany), Nagy Napsugár (5km ezüst), Kovács-Seres Hunor (7,5km ezüst) és Abonyi-Tóth Glenda (7,5km arany) újfent indul, van, akinek már változott a korosztálya (és ezzel a táv is), van, akinél még nem; egy biztos, mind a négyen odaérhetnek újfent a dobogóra. Legutóbb, a szegedi országos bajnokságon mindannyian igen meggyőző teljesítményt nyújtottak, és a többi, a csapatba az ottani produkció alapján bekerült ifjú szintén kiváló eredményeket szállíthat.

Az elmúlt évek legbiztosabb éremszerzője, Fábián Bettina – aki Korfun is nyert 10km-en, miképp a megelőző évek junior Eb-in és vb-in is – immár az olimpiára készül, ám ha minden jól megy, ahogy tavaly a már “kiöregedett” Betlehem Dávidot is tudtuk pótolni, így ismét mi nyertük a váltót, úgy ezúttal is lesznek minőségi csapattagok, akik a szó szoros és átvitt értelmében is felnőnek a feladathoz. A fiatalabbaknál tavaly látszott, hogy miután nálunk csupa elsőéves úszott, nem volt esély a 16 esztendőseket felvonultató riválisokkal szemben – most viszont fordul a kocka, Kárpáti Mátéék egy évvel idősebben alighanem a favoritok közé tartoznak a vasárnapi versenyben.

Az Eb-n az egyéni számokat 11 és 15 órától rendezik (péntek: 5 és 7.5km, szombat: 10km, vasárnap: váltók – ezek korábban indulnak), az európai szövetség oldalán (www.len.eu) élő streamen is lehet majd követni a történéseket.

A magyar csapat

Abonyi-Tóth Glenda, Bartalos Anna, Flück Nóra, Györffy Lili Anna, Hartmann Máté, Huszti Márton, Kammerer Kitti, Kárpáti Máté, Kovács-Seres Hunor, Kreisz Bálint, Lévai Máté, Nagy Napsugár, Nett Vivien, Pálházi Léda, Poteczin Dániel, Tóth Olivér és Varga Levente

Hasonló bejegyzések