Pénteken startol a nyíltvízi Világkupa-sorozat második versenye. Szardínia partjainál, Golfo Aranciban. A Narancs-öbölben a magyar Eb-csapat hat tagja lesz ott a rajtnál – Rasovszky Kristóf címvédőként indul neki a 10 kilométeres távnak.

 

Szép emlékei vannak a szardínai versenyről Rasovszky Kristófnak: négy év után itt sikerült megtörnie a jeget, és 2019 után újra aranyérmet szerezni egy 10km-es nemzetközi viadalon. Ez egyrészt komoly lökés volt ahhoz, hogy az idény végén negyedszer is megnyerje az összetettet, másrészt nyáron ezüstérmes lett a fukuokai világbajnokságon, majd a dohai vb-n az aranyérem is sikerült 10km-en.

 

Kristóf tehát címvédőként tér vissza Szardíniára – és javíthat is összetettbeli pozícióján, hiszen az egyiptomi nyitányon a vb után pihenés majd kisebb betegség miatt 13. helyen ért célba. Rajta kívül az Eb-csapat öt további tagja is is felsorakozik a pontonon, azaz egyfajta főpróbaként lehet tekinteni erre az eseményre a júniusi, belgrádi kontinensviadal előtt.

 

Azaz természetesen indul a szintén olimpiai kvótás Betlehem Dávid és Fábián Bettina – Soma Bayben ők szerepeltek a legjobban az első állomáson, Dávid 5., Betti ezüstérmes lett. Mellettük Gálicz Péter, Szimcsák Mira és Olasz Anna úszik Szardínián, szombaton pedig a váltóversenyben az érem a cél a magyar négyesnek.

 

Nem lesz egyszerű, mert gyakorlatilag egy mini-világbajnokság mezőnye indul neki a távnak, a férfiaknál az olimpiai címvédő, a tengeri hullámokat nem kedvelő Florian Wellbrock kivételével minden nagyágyú ott lesz a rajtnál, a női mezőnyben pedig nincs kivétel, az elmúlt évek világversenyein érmes kiválóságok mindannyian részt vesznek a tengeri tusakodásban.

 

A férfiak versenye pénteken 9.15-kor startol, míg a hölgyeké 11.45-től esedékes, a szombaton pedig 9.30-kor vágnak neki a váltók a 4×1500-nak.

Hasonló bejegyzések