The World Aquatics Open Water Swimming World Cup Series continues in Golfo Aranci, at the coast of Sardinia. In the Orange Bay six Hungarian swimmers from the European Aquatics Championships team will compete, including defending champion of the 10km event Kristóf Rasovszky. You may continue reading the rest of the story in Hungarian and/or follow us on LinkedIn for more English language content. https://www.linkedin.com/company/hungarian-swimming-federation

 

Szép emlékei vannak a szardínai versenyről Rasovszky Kristófnak: négy év után itt sikerült megtörnie a jeget, és 2019 után újra aranyérmet szerezni egy 10km-es nemzetközi viadalon. Ez egyrészt komoly lökés volt ahhoz, hogy az idény végén negyedszer is megnyerje az összetettet, másrészt nyáron ezüstérmes lett a fukuokai világbajnokságon, majd a dohai vb-n az aranyérem is sikerült 10km-en.

 

Kristóf tehát címvédőként tér vissza Szardíniára – és javíthat is összetettbeli pozícióján, hiszen az egyiptomi nyitányon a vb után pihenés majd kisebb betegség miatt 13. helyen ért célba. Rajta kívül az Eb-csapat öt további tagja is is felsorakozik a pontonon, azaz egyfajta főpróbaként lehet tekinteni erre az eseményre a júniusi, belgrádi kontinensviadal előtt.

 

Azaz természetesen indul a szintén olimpiai kvótás Betlehem Dávid és Fábián Bettina – Soma Bayben ők szerepeltek a legjobban az első állomáson, Dávid 5., Betti ezüstérmes lett. Mellettük Gálicz Péter, Szimcsák Mira és Olasz Anna úszik Szardínián, szombaton pedig a váltóversenyben az érem a cél a magyar négyesnek.

 

Nem lesz egyszerű, mert gyakorlatilag egy mini-világbajnokság mezőnye indul neki a távnak, a férfiaknál az olimpiai címvédő, a tengeri hullámokat nem kedvelő Florian Wellbrock kivételével minden nagyágyú ott lesz a rajtnál, a női mezőnyben pedig nincs kivétel, az elmúlt évek világversenyein érmes kiválóságok mindannyian részt vesznek a tengeri tusakodásban.

 

A férfiak versenye pénteken 9.15-kor startol, míg a hölgyeké 11.45-től esedékes, a szombaton pedig 9.30-kor vágnak neki a váltók a 4×1500-nak.

Hasonló bejegyzések