Szép versenyzéssel hatodik helyen zárt 200 pillangón Jakabos Zsuzsanna, egy nappal azután, hogy 400 vegyesen és a 4×100-as gyorsváltóval is hetedik lett.

 

Sokkal több nem volt ebben a fináléban, Zsu az olasz Ilaria Cusinatóval holtversenyben végzett a 6. helyen (2:06.82), bár reggel jobbat jött (akkor a számot utcahosszal nyerő kínai olimpiai bajnok Zsang Jufej húzta magával), de azzal az idővel sem végzett volna előrébb.

 

„Az olimpia után úgy voltam vele, hogy ezt az őszt mindenképp végigúszom, aztán meglátom, hogyan tovább – elemzett Zsu a finálé után. – Nagyon sok munkát tettem bele az úszásba januártól kezdve, nagyon keményen edzettem, s mivel végül csak a négyszer kétszázas váltóban úszhattam Tokióban – bár szerettem volna kettő pillén is –, úgy gondoltam, a kemény meló többet ér ennél, ezért belevágtam a Világkupába és az ISL-be is. Nem mondom, olykor kifejezetten durva volt, amikor három nap ISL után három nap Világkupa következett, egy utazási nappal a kettő között, de végül élveztem, hogy az ilyen kemény heteket végig tudtam csinálni. Érdekes egyébként, tavasszal örültem neki, hogy Mihályvári-Farkas Vikinek annyira jól ment négyszáz vegyesen, azt gondoltam, ha megvan az utódunk Katkával, akkor lassan elengedhetem ezt a számot, ami azért a legkeményebb. Aztán jött az ősz, és megint elkezdtem úszni, és még itt is csináltam. Az viszont biztos, hogy azért most jönnie kell egy komolyabb szünetnek… Azt sem szeretem, hogy hazaesünk karácsonyra, azért arra szeretek jobban rákészülni – de ez van, remélem, jön egy hosszabb pihenő ezután.”

Hasonló bejegyzések