Hármasával nyeri az aranyérmeket Hosszú Katinka a kaposvári rövidpályás országos bajnokságon: a harmadik nap 200 háton, 400 vegyesen és 200 mellen győzött, utóbbi távon ráadásul megdöntötte az országos csúcsot.

 

Harmincon túl is bőven van élet, mi több, pezseg, hiszen Hosszú Katinka 9/9-nél tart Kaposvárott, kétszáz mellen ráadásul megdöntötte saját, három évvel ezelőtt felállított országos csúcsát, amire rendkívül büszke volt a versenynap végén.

Kortársa, Verrasztó Evelyn pedig amiatt volt boldog, hogy egyrészt ha egyetlen századdal is, de sikerült elsőként érintenie a falat a nála 12 évvel fiatalabb Gyurinovics Fanni előtt, ráadásul hosszú évek után először 54 másodpercen belülre került.

Bátyja, Dávid továbbra is szilárdan ül a 400 vegyes trónján, Sós Dániel nem igazán tudta megszorongatni. A szintén a rutinosabbak közé tartozó kőbányások közül Telegdy Ádám gyönyörű versenyben hajrázta le 200 háton Bohus Richárdot, míg Horváth Dávid itthon továbbra is egyeduralkodó 200 mellen.

Azért az új hullám is „odavert”: Németh Nándor az egyre izmosodó sprintermezőnyben lett első száz gyorson Lobanovszkij Makszim és Milák Kristóf előtt (ők hárman 25 századmásodpercen belül viharzottak be). A százas gyorsváltóban Németh aztán második aranyát is begyűjtötte a BVSC kvartettjében, melyben Cseh László újfent gyarapította országos bajnoki címeinek számát – első felnőtt érmét egyébként 19 éve nyerte, amikor Németh egyéves volt.

Természetesen ezúttal sem múlt el nap győri váltósiker nélkül, ezúttal a mixed vegyesváltót és a női gyorsváltót vitték el Jakabos Zsuzsannáék.

 

A 3. nap bajnokai

100m gyors

Férfiak: Németh Nándor (BVSC-Zugló) 46.97

Nők: Verrasztó Evelyn (FTC) 53.99

200m hát

Férfiak: Telegdy Ádám (Kőbánya SC) 1:50.93

Nők: Hosszú Katinka (Iron Swim) 2:03.55

200m mell

Férfiak: Horváth Dávid (Kőbánya SC) 2:05.33

Nők: Hosszú Katinka (Iron Swim) 2:20.62 – új országos csúcs

400m vegyes

Férfiak: Verrasztó Dávid (FTC) 4:04.66

Nők: Hosszú Katinka (Iron Swim) 4:33.77

4x100m gyorsváltó

Férfiak: BVSC-Zugló 3:10.92 – új országos csúcs

(Németh Nándor, Kozma Dominik, Cseh László, Bohus Richárd)

Nők: Győri Úszó SE 3:42.39

(Jakabos Zsuzsanna, Safrankó Sára, Pózvai Kiara, Sebestyén Dalma)

Mixed 4x100m vegyesváltó

Győri Úszó SE 3:45.04

(Balog Gábor, Sebestyén Dalma, Szabó Szebasztián, Jakabos Zsuzsanna)

 

Nyilatkozatok

Hosszú Katinka:

„Nagyon örülök a mai napnak! Új országos csúcs, ami új egyéni csúcs is egyben, nagy teljesítmény harmincévesen ilyet úszni!”

Verrasztó Dávid:

„A négyszáz vegyes egész jó volt, kétszáz mellen pedig elég kulturált időt jöttem. Hogy minek örülnék? Egy új Subarunak például kifejezetten.”

Horváth Dávid:

„Nem vagyok annyira elégedett, nem mondom, hogy rossz volt, de sajnálom, hogy nem lett 2:04.9… Nem tudom, hol úszott el az a 4 tized, pedig a kezdést könnyűnek éreztem, aztán meg már vége is volt. Jobb ez az idő, mint amit az Eb-n úsztam, de akkor is, 2:05-ön belül szerettem volna jönni.”

Németh Nándor:

„Azért ez a közel kéthétnyi versenyzés már sok. Agyban eléggé elfáradtam, főleg úgy, hogy ezen az ob-n rengeteg váltót úszom. Nagyon vészes ez így év végére… Gondoltam, hogy 47-en belül kell úsznom, hogy megnyerjem, jó csata volt Makszimmal meg Kristóffal. Három tizeddel gyengébben kezdtem, mint Glasgow-ban, ennek ellenére kábé ugyanazt úsztam. Az első ötvenen jól utaztam, aztán száz felé közeledve már kezdtem meghalni, de jókor jött a fal!”

Verrasztó Evelyn:

„Ez elég jól sikerült, kicsit meglepett ez az 53 vége. Edzésen jól mentek a sprintek, de azért ennyi váltó után nem hittem volna, hogy ez összejön, főleg annak a tudatában, hogy már 30 éves vagyok… Azt érzem, hogy gyengébben fordulok, mint valaha, de az egy kicsit motivált, hogy 16-17 évesek harapdálták a lábamat. Rég úsztam már 54-en belül!”

Telegdy Ádám:

„Jó úszás volt, eléggé meglepődtem az időn, olyan 53 elejére számítottam. Ezt tuti, hogy Bohus Ricsi hozta ki belőlem, rettentő jól fordult, én meg úszásban próbáltam behozni a hátrányomat. Százötvennél még bőven vezetett előttem – gondoltam, ezt nem hagyhatom, hogy Ricsi megverjen! Egyébként nagyjából annyi számot úszom itt, mint egy maratonis, de tény, edzésnek jó!”

Hasonló bejegyzések