A legjobb helyszínen, azaz a Duna Arénában hazai közönség előtt ünnepelhette Hosszú Katinka 400. és 401. világkupa érmét, méghozzá mivel mással, mint két arannyal az idén végre a magyar fővárosban is debütáló FINA Úszó Világkupán! De az este nem csak ezért volt különleges, hanem mert bő egy évvel a budapesti vizes vb után sikerült visszaidézni azt a felejthetetlen hangulatot, amit akkor a szurkolók varázsoltak a Duna Arénába, és a magyar sportolók így, akárcsak tavaly nyáron, most is páratlan buzdításban részesülhettek!

Idén októberben már a világkupa-sorozat 4. állomásánál járunk és ezúttal rövidpályán, azaz 25 méteres medencében kellett helytállnia a hazai és külföldi mezőnynek. Nyitásképp a gyorsaságáról (is) híres, 3 méter mély medencében, nem is akármilyen kezdést láthattunk, hiszen női 400 gyorson a kínai Jianjiahe Wang világcsúcsot úszott (3:53.97) és bő 5 tizedet faragott Mireia Belmonte Garcia 2013-as rekordján!

Férfi 400 gyorson már magyarok és rajtkőre álltak a fináléban, méghozzá Holló Balázs (6. hely, 3:44.67) Verrasztó Dávid (7. hely, 3:46.42) és Bernek Péter (8. hely, 3:47.46) révén! Majd jött a 100 női vegyes, ahol Hosszú Katinka csípte el az első helyet (57,64), méghozzá nem kis neveket utasítva maga mögé, így Sarah Sjöström a második, az amerikai Kathleen Baker a harmadik, még az ausztrálok kiválósága Emily Seebohm a negyedik lett! A férfiaknál ugyanebben a számban Dudás Dániel a hetedik (54.00), még Földházi Dávid a 8. helyet szerezte meg (54.01). 200 háton Telegdy Ádám volt a legjobb magyar, de a dobogóról épphogy lemaradt, így 4. (1:53.20), még Bernek Péter hetedik helyen csapott célba (1:55.82). A női 200 pillére is igazán impozáns mezőny gyűlt össze, főleg, hogy 4 magyar lánynak is szurkolhattunk. Katinka végül ezt is behúzta első helyen egy elképesztő utolsó 25 méterrel, a nézőtér pedig majd felrobbant ezalatt 2:03.14 perc alatt, amíg a háromszoros olimpiai bajnokunk teljesítette a távot. Jakabos Zsuzsanna az ötödik legjobb időt úszta (2:06.68), Szilágyi Liliána 6. (2:07.19) Kapás Bogi pedig 7. helyen (2:09.61) zárta a döntőt! 100 pillangón Cseh László 51.23-as idővel az ötödik lett, a finálét pedig a sorozat tavalyi összetett győztese, egyben Laci egyik riválisa és jó barátja, Chad Le Clos nyerte (49.22). Végül 50 gyorson Lobanovszkij Maxim, a győriek sprintere állt rajthoz és a pontszerző 5. helyen (21.25) végzett.

Az úszósport és más sportok, mint például atlétika, foci, gyorskorcsolya, birkózás, párbajtőr, torna kedvelőinek pedig egy igazi csemegét is tartogatott zárásképpen az este. A víz ezúttal (is) összehozta a bajnokokat, így az Angolna Futamban Eric, az angolna, és úszósapkában, úszószemüvegben ritkán látott sztár sportolóink ugrottak fejest – vagy majdnem fejest – a nem mindennapi megmérettetésbe. Az egyedülálló versenyen végül Baji Balázs diadalmaskodott, de a többi résztvevő, azaz Torghelle Sándor, Liu Shaolin Sándor, Somfai Péter, Veréb István, Berki Krisztián, na és persze Eric az angolna is szédületes 50 métert úszott! Ezúton is köszönjük részvételüket és gratulálunk nekik a teljesítményükhöz!

Holnap pedig jön a folytatás a második versenynappal!

Hasonló bejegyzések