Az időjárás ugyan kissé hűvös, de a finn fogadtatás igazán baráti Helsinkiben, az úszó junior EB helyszínén (ahol nem mellesleg versenyzőink kezdésként máris összegyűjtöttek három aranyat és egy bronzot, és messze még a vége).

A szervezők mindent megtesznek a megfelelő körülmények biztosításáért és próbálnak felnőni az ifjú tehetségek teljesítményéhez, ami nem is olyan egyszerű, hiszen közülük néhányan már most klasszis szintű eredményekre képesek. De nem csak a sportolóknak, hanem az csapatvezetőknek, edzőknek és a szövetségi kapitányoknak is igen fontos ez az 5 napos viadal, ennek jegyében köszöntötte a csapatok képviselőit és kívánt sok sikert minden résztvevő nemzetnek Sami Wahlman, a finn Szövetség elnöke és Helsinki város sportért és kultúráért feleős alpolgármester asszonya. Rövid köszöntő beszédükben mindketten kiemelték, hogy óriási megtiszteltetés házgazdája lenni a junior Európa- bajnokságnak, és remélik, hogy szép emlékeket visznek innen haza a csapatok, és szívesen térnek vissza majd Finnországba. Egy biztos úszóink mindent megtesznek azért, hogy feledhetetlen pillanatokat és eredményeket szerezzenek.

A magyar válogatott részéről Petrov Iván ifi szövetségi kapitány, és Sió Zoltán csapatvezető vett részt a fogadáson, ahol egy közös kép is készült a Finn Úszó Szövetség elnökéve és az alpolgármester asszonnyal.

Hasonló bejegyzések