Hét per négy a magyar úszók mérlege csütörtökön – avagy az esélyesek gond nélkül mentek tovább, és még akadt egy nagyszerű bónusz is!

Milák Kristóf fürdőzött egyet 200 pillangón, gyakorlatilag a részidejeire sem volt túlzottan kíváncsi a medencéből kijövet („ne is mutasd, nem vettem komolyan”), majd elmondta, mivel tizenhat induló jött össze, még tétje sem volt az előfutamoknak, legalábbis neki egy szál se. „Csak az oroszoknak és a lengyeleknek számított, mert tőlük hárman-hárman álltak fel, akik közül ketten mehettek tovább, ezért aztán nekik tolniuk kellett, nem véletlen, hogy csak ők előztek meg.” Kristóf még hozzátette, számára továbbra is a középtáv az ideális, legalábbis rövidpályán: „kétszázon van meg a komfort, amikor azt érzem, hogy uralom a sebességet, a vizet, a fordulókat.”

Kós Hubert is csupán minimálprogramot ment 200 vegyesen, mint fejtegette, tanult a tavasz és a nyár történéseiből, nem akar „eszetlenül nekirongyolni” a számoknak, ennek jegyében a gyorson kiengedve, 9. idővel lépett tovább.

Mihályvári-Farkas Viktóriának eléggé fájt a délelőtti 1500, ám továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben: a 7. idővel kvalifikált a pénteki fináléba.

A bónuszt pedig az egész 100-as gyorsúszó-mezőny legfiatalabbja, a 15 esztendős Pádár Nikolett szállította, aki ha négy századdal is, de a „vonal fölé” került, azaz megcsípte a 16. középdöntős helyet, ami nem kis bravúr az ifjú hölgy részéről!

Három hölgytársnak nem sikerült a továbblépés, de Fábián Bettinánál 1500 gyorson (10.), Ugrai Pannánál (21.) és Szabó-Feltóthy Eszternél (29.) 50 háton ez nem is lehetett reális cél – annál is inkább, mert Eszter például este a 200 hát döntőjében érdekelt. Utóbbi távon Burián Kata is ott úszik majd, illetve a most továbbjutók mellett Jakabos Zsuzsannáért (200 pille) és a tegnap aranyérmet szerzett Szabó Szebasztiánért (50 gyors) izgulhatunk.

Pontosan üljünk le a tévé elé 16.30-kor, mert a mieink rögtön az első három fináléban lesznek érdekeltek!

Hasonló bejegyzések