A mai nap délelőttjén Bene Vera, vezető edző, Közép-Dunántúli Régió vezetőjének meghívására az Olimpiai Bajnokok Testületének elnöke, Risztov Éva és a Magyar Úszó Szövetség elnöke dr. Wladár Sándor a Dunaferr SE Úszó Szakosztályánál tett látogatást. 

Jelenleg nagy volumenű uszoda rekonstrukciós munkálat folyik Dunaújvárosban, mely jelentősen megnehezíti az ott működő vizes szakágak helyzetét, kiemelten az úszók életét. A város vezetése, az edzői és szülői kollektíva nagy erőfeszítéseket tesz, hogy ez az átmeneti időszak nem menjen a szakmai munka rovására. A megbeszélésen a vendégeket fogadta a Dunaújváros Megyei Jogú város polgármestere, Cserna Gábor, alpolgármestere, Szepesi Attila, a Dunaferr SE elnöke, Mátyás Gábor és szakosztályvezetője, Kis Attila.

Az új uszodát előreláthatólag 2019 második felében veheti újra birtokba a 40 éves úszószakosztály és ismételten megrendezésre kerül a méltán híres ARANY ÜST nemzetközi úszóverseny. A megújuló, korszerű, minden igényeket kielégítő létesítmény a helyi verseny és szabadidősport mellett, az országos bajnokságok, nemzetközi edzőtáborok befogadására is alkalmassá válik, ezzel ismét bekapcsolva Dunaújvárost az úszóvilág nemzetközi vérkeringésébe.

Hasonló bejegyzések