A mai nap döntői is változatosra sikerültek a kaposvári uszodában a XCIV. Ifjúsági Országos Bajnokságon. Tíz számban avattak bajnokot a Csík Ferenc Versenyuszodában, ahol az érmesek már az Ifi Eb felé kacsingatnak.

 

Közel volt a kétperces álomhatár áttöréséhez Cserfalvi Olaf 200 pillangón, de ez most nem jött össze, viszont a 2:00,7-es ideje egy aranyra és egy Ifi Eb szintre elég lett. A hölgyek között Abonyi-Tóth Glenda (02:14.8) végig vezetett, de mégis szoros csatában nyert Jackl Vivien előtt, kettejük között a különbség mindössze tizenöt század volt.

Ángyán Máté betegsége ellenére a hetes pályáról behúzta a 100 hátat (56.49), igaz utána úgy járt, mint Németh Nándi Indianapoliszban a junior vb-n – alig tudott felállni, orvosi segítségre is szüksége volt. A hátúszó számokat a nők között eddig Komoróczy Lora uralja, ezennel mondjuk elég szoros versenyben nyert (01:01.77), hiszen mindössze 3 századdal nyert Molnár Dóra előtt.

50 férfi gyorson Andor Benedek nem hitt a szemének, miután beért a célba – óriási egyéni csúcsot úszott, amellyel megúszta az Ifi Eb szintet is és persze ez a teljesítménye aranyat ért (22.84). Rátkai Zsófia rettentő simán nyert, két tizedes előnyt úszott össze, és 26 másodpercen belül (25.86) tudta le az 50 gyorsot – újabb egyéni csúcs.

400 férfi gyorson Mészáros Dániel már az elejét elhúzott – önmaga ellen versenyzett 400 gyorson. Közel három másodperces előnyt alakított ki, 03:54.90-ces idővel diadalmaskodott. Ábrahám Lilla Minna közvetlenül az 50 női gyors után (ahol ezüstérmet nyert) ugrott a 400 gyorsba. Nagyjából 360 méterig Flück Nórával együtt mentek, aztán Ábrahám bekapcsolta a lábtempót, majd megnyerte a számot.

 

A 4x100m férfi vegyesváltót a BVSC-Zugló csapata, míg a 4×100 női vegyesváltót a Budafóka gárdája nyerte.

 

Nyilatkozatok:

200 méteres férfi pillangó:

Cserfalvi Olaf (Vasas)

„Az időnek is örülök, hiszen sikerült megúsznom az Ifi Eb-re a B szintet, na meg persze annak is, hogy megnyertem a számot.”

200 méteres női pillangó:

Abonyi-Tóth Gelnda (A Jövő SC)

„Nagyon örülök a győzelemnek. Láttam a harmadik ötvenen, hogy a harmadik helyen úszom, de az edzőm javaslatát betartottam és a végén sikerült nagyot hajráznom és megnyernem, ezért nagyon boldog vagyok.”

 

100 méteres férfi hátúszás:

Ángyán Máté (Érd)

„Elfáradtam. Nagyon sok betegséggel volt tarkítva a felkészülésem, emiatt nagyon meglepett, hogy nyerni tudtam. Nagyon boldog vagyok.”

100 méteres női hátúszás:

Komoróczy Lora (Iron)

„A hátam közepére sem kívántam ezt a száz hátat. Úgy voltam vele, hogy csak ússzuk le, teljesen mindegy mi lesz az eredmény. Most nagyon büszke vagyok magamra, hogy saját magamat legyőztem.”

 

50 méteres férfi gyors:

Andor Benedek (Győri Úszó SE)

„El sem hiszem, hogy 23’ alá bementem, és még nem is kicsivel! Ezzel megvan a szint az ifi Eb-re.”

50 méteres női gyors:

Rátkai Zsófia (Budafóka)

„Nagyon nagyon boldog vagyok. nem hittem volna, hogy sikerülni fog 26-on belül úszni, azt meg végképp nem gondoltam, hogy sikerül a számot megnyernem. Kiváló nap ez a mai.”

 

400 méteres férfi gyors:

„Nem nagyon könnyítettünk a versenyre,  munkából, versenyről érkeztem. Az ifi Eb a fő verseny, emiattmost azt gyakoroltuk, hogy milyen az, ha az első kétszázat megnyomom – úgy néz ki bejött.”

400 méteres női gyors:

„Nekem nagyon jól esett, könnyű úszás volt, az első kétszáz tempósabb volt, ott még együtt mentem a lányokkal. A taktikának megfelelően a második kétszázon már erősebb tempót diktáltam, a végén pedig volt egy kis hajrá.”

Hasonló bejegyzések