A harmadik nap már mindenki fáradt – ez látszott a versenyzőkön is, de nem az idejükön. A XCIV. Ifjúsági Országos Bajnokságon a Csík Ferenc Versenyuszodában ma 10 bajnokot avattak.

 

A 200 férfi gyors döntőjében az aranyért Bóna Benedek és Mészáros Dániel mérkőzött meg, amelyből a BVSC versenyzője, Bóna jött ki győztesen (01:49.84) – bár nem meglepő, hiszen mindent beleadott (ahogy ő mondta: „bele kellett halni”). 200 női gyorson is parázs csata alakult ki, Molnár Dóra és Ábrahám Lilla Minna komolyan megvívtak egymással, mindössze 19 századdal nyert a Budafókás Molnár (01:59.91).

200 mellen Bujdosó Zsombor nem bízta a véletlenre, megnyerte a számot (02:17.42), sőt, talán még tartalékolt is egy kicsit – hiszen 400 vegyesen a mai napon még jelenése volt. 200 női mellen az ukrán Isaieva Kamila ért először célba, de a magyarok között a legjobb Barna Bianka volt, aki a 100 mell után itt is nyerni tudott (02:32.76).

50 pillangón Székely Áron még saját magát is meglepte, hiszen még dobogót sem várt magától, nemhogy aranyat (24.40). És ha már sprint, akkor Komoróczy Lora – 50 pillangón sem talált legyőzőre (27.15).

Nem sok pihenő jutott Bujdosó Zsombornak a 400 vegyes előtt, azonban őt ez nem zavarta, a mell résztávon elhúzva, majd az előnyét gyorson növelve nyerte meg a számot (04:25.66). Női 400 vegyesen több, mint 7 másodperccel nyert a TVSE versenyzője, Jackl Vivien, aki hosszú idő után meg tudta javítani az egyéni legjobbját (04:45.82).

A 4×100 méteres férfi gyorsváltót a BVSC-Zugló csapata, míg a női 4×100 méteres gyorsváltót a Budafóka csapata nyerte.

 

 

200 férfi gyors győztese:

Bóna Benedek (BVSC)

„Hatalmas öröm számomra, hogy megnyertem a 200 gyorsat. Az első százon tartottama  többiek tempóját, majd láttam, hogy a harmadik ötvenen növelik a tempót. Gondoltam ezt meg kell fogni, bele kell halni, bármi is legyen. Rettentő boldog voltam, amikor megláttam, hogy én győztem.

200 női gyors győztese:

Molnár Dóra (Budafóka)

„Nem számítottam erre az időre így a harmadik napon, ezért nagyon boldog vagyok. Nagyon elfáradtam és a versenyszám előtt is úgy álltam oda, hogy nagyon fáradt vagyok, de mindent megfogok tenni, hogy a legjobb időt ússzam.”

 

200 férfi mell győztese:

Bujdosó Zsombor (Vasas SC)

„Ez egy jó úszás volt, kicsit lassú volt a második fele. Úgy hogy edzettem rengelente, teljesen munkában vagyok, tökéletes az idő. Sikerült elég könnyedén megnyernem a számot.”

200 női mell győztese:

Barna Bianka (Nyíregyháza)

„Nagyon örülök, hogy sikerült ezt a számot is megnyernem, a száz mell után. Nagyon elfáradtam a végére – már tényleg csak a szívem vitt. Boldog vagyok, hogy győzni tudtam.”

 

50 férfi pillangó győztese:

Székely Áron (BVSC)

„Teljesen váratlanul ért, nemhogy a győzelemre, még dobogóra sem számítottam. Próbáltam a legjobbat kihozni magamból, a delfint nagyon megnyomtam, mert szerintem az megy jól nekem. Úgy érzem kimaxoltam ezt a versenyszámot.”

50 női pillangó győztese:

Komoróczy Lora (Iron)

„Nem lehetek elégedetlen, hiszen egyéni csúcsot úsztam, igaz a rajt elég váratlanul ért, mivel épphogy levetkőztem már mondták is, hogy elkészülni. Annak ellenére, hogy ez a harmadik nap, ahhoz képes nagyon jól esett.”

 

400 férfi vegyes győztese:

Bujdosó Zsombor (Vasas)

„Macskás volt… Kicsit csípett. A mellen rutinból megoldottam, egy jobb hajrát tudtam menni a végén. Egy ilyen nap után ez egy kiváló idő.”

400 női vegyes győztese:

Jackl Vivien (TVSE)

„Nagyon örülök az időnek, végre sikerült egy év után javítanom. Idén még sok munka vár rám, még ezen az időeredményen is szeretnék javítani. Nem azon volt a hangsúly, hogy megnyerjem a számot, hanem hogy a legjobbamon javítsak.”

 

Hasonló bejegyzések