Dr. Petrov Anatolij, azaz Tolja bácsi uszoda névavatóját és 80. születésnapját ünnepelték Pécsett.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata dr. Petrov Anatolij munkásságának elismeréséül a Pécsi Kulturális Központ uszodáját Petrov Anatolij uszodává keresztelte át. A 4 pályás 25 méteres medencéből, aminek az egyik vége 85 cm mély csupán, paralimpiai bajnokokat, olimpikonokat nevelt ki. A paraúszás általa és tanítványai sikere által lett ismertebb, elismertebb.

2000 óta tanítványai minden Paralimpián aranyérmet nyertek (Sydney – 2000 , Athén – 2004, Peking – 2008 és London – 2012), Rio de Janeiroban, 2016-ban ezüst és bronzérmet.

Több ezer gyermeket tanított meg úszni, miközben fontos feladatának tekintette a tehetséggondozást és utánpótlás nevelést. A para és az ép sportolók integrált úszása valósult meg általa Pécsen.

Életfilozófiája szerint a cél mindig a sikeres sportoló és egyben sikeres ember nevelése.

Alapos elméleti felkészültségének, 50 év szakmai és gyakorlati tapasztalatainak, az állandó önképzésnek és kitartó, igényes munkájának köszönhetően pályafutását olyan sikersorozat kísérte végig, ami nem csak Pécsett, nem csak a magyar úszósportban, de világviszonylatban is páratlan.

Gratulálunk Tolja bácsi!

Hasonló bejegyzések