Utolsó felvonásához érkezett a tokiói világkupa, amely magyar szempontból szintén igazán parádésra sikerült, hiszen 200 vegyesen Hosszú Katinka újfent megmutatta miért is ő a szám egyeduralkodója, 2:08.63-as idejével újabb aranyat zsebelt be, a második és harmadik helyen két japán lány, Ohhashi (2:08.80) és Teramura (2:10.23) végzett.

Óriási csatát hozott a fiúk 50 méteres pillangó sprintversenye, ahol a jelenlegi világcsúcstartó Andrii Govorov és Szabó Szebasztián csapott össze, a két úszó fej-fej mellett haladt egészen a célig, amely végül az ukrán versenyző győzelmét hozta (23.10), de mindösszesen egy század másodperccel előzte meg Sebit, aki így a dobogó második fokára állhatott fel (23.11).

200 gyorson is hasonló küzdelem zajlott a férfi mezőnyben, ahol Kozma Dominik és a litván Danas Rapsys külön meccset vívtak a győzelemért. A mezőnyben ők ketten úsztak 1:46 alatt, és a végül centik döntöttek a litván javára (1:45.74), hiszen Doma 3 századdal Rapsys mögött csapott célba, így egy ezüstöt zsebelt be 1:45.77-tel (ami bő két tizedre van eddigi legjobbjától), még a bronzot az amerikai Blake Pieroni szerezte meg, majd egy másodperces lemaradásban.

Zárásképp a mixed 4×100 vegyesváltónk, azaz a Hosszú, Kozma, Szabó, Jakabos kvartett pedig az 5. legjobb időt teljesítette (3:58.08).

Ezzel az éremmel búcsúzunk, de hamarosan jön a folytatás a kínai Csinanból!

Gratulálunk!

Hasonló bejegyzések