Csaknem egy másodperces egyéni csúccsal (2:08.93) nyert ezüstérmet 200 m pillangón Berecz Blanka a Budapesten zajló junior úszó-világbajnokságon. A „magyar szám” másik specialistája, Fábián Fanni szintén a legjobbját nyújtva negyedik lett, miközben egy-egy ötödik, hetedik és nyolcadik helyet is összehozott a magyar csapat szerdán.

A végig nagyon szoros mezőnyben nem okozott csalódást a két magyar lány, és a már szokásos hatalmas hajrával Berecz lehagyva Hookot bejött a második helyre méghozzá nagy egyéni csúccsal, 2:08.93-as idővel, miközben Fábián Fanni szintén a legjobbját úszva, 2:09.94-gyel a negyedik lett.

A lányok parádéja után következett az első napon 400 m gyorson junior-világbajnoki címet nyert Zombori Gábor újabb fináléja, ezúttal kétszázon. A Budafóka SE úszója jó szokásához híven újabb egyéni csúcsot repesztett: 1.47.71-es, tekintélyt parancsoló idővel a hetedik helyen csapott célba.

Az utolsó egyéni fináléban, 800 m gyorson Mihályvári-Farkas Viktória remek, kiegyensúlyozott versenyzéssel az ötödik helyen úszott be, természetesen új egyéni csúccsal (8:36.30), majd a végén a mix 4×100 m-es vegyesváltó Jászó Ádám, Bőhm Sebestyén, Hatházi Dóra, Szőke Zitaösszeállításban – miközben az amerikaiak junior-világcsúccsal nyertek – a nyolcadik lett.

Hasonló bejegyzések