A június 18-án kezdődő FINA Világbajnokságon szereplő magyar válogatottban 13 vb újonc is kivívta a jogot, hogy rajkőre álljon hazai közönség előtt a Duna Arénában. A medencében ugyanekkora csapat vett részt 2017-ben is, de a generációváltás jól érzékelhető, hiszen 13-an életük első világbajnokságán szerepelnek majd.

Ami az újoncokat illeti, többségük a tavalyi budapesti Eb-n már úszott a Duna Arénában, néhányuk belekóstolt az olimpia légkörébe is – világbajnokságon viszont júniusban indulnak először, sőt, igazából most szerepelnek majd olyan megaviadalon, ahol ötezer ember tombol majd a lelátón, azaz komoly élmények várnak a fiatalokra.

Íme, az vb-elsőbálozók:

Férfiak: Gál Olivér, Holló Balázs, Kós Hubert, Kovács Benedek Bendegúz, Szentes Bence, Takács Tamás, Török Dominik Márk.

Hölgyek: Komoróczy Lora Fanni, Mihályvári-Farkas Viktória, Molnár Dóra, Pádár Nikolett, Senánszky Petra, Varga Dominika.

 

És, hogy közülük ki okoz majd meglepetést – arra már nem is kell sokat várni, hiszen június 18-án elkezdődnek az úszóversenyek!

Hasonló bejegyzések