A Mare Nostrum versenysorozatnak idén is Canet-En-Roussillon (május 13-14), Barcelona (május 17-18) és Monaco (május 20-21) városa adott otthont. Az év egyik legrangosabb versenysorozatában a három állomáson közel húsz magyar versenyző indult, közülük nem Szabó Szebasztián, Jakabos Zsuzsanna és Senánszky Petra  vett részt mindhárom állomáson.

 

A franciaországi Canet-en-Roussillon városában kezdődött a Mare Nostrum. Négy magyar versenyző indult az első állomáson, akik közül Szabó Szebi 50 pillangón nyert ezüstérmet, valamint Jakabos Zsuzsanna 400 vegyesen bronzérmet nyert.

 

Barcelonában már tíz tagú volt a magyar küldöttség, közülük Szabó Szebasztián és Kapás Boglárka volt az éremgyűjtő – Szebi ötven pillangón első, 50 gyorson második helyen végzett, Kapás Bogi 400 vegyesen és 400 gyorson nyert bronzérmet.

 

Monacóban kiváló teljesítményt nyújtottak a magyar úszóink, Senánszky Petra Hosszú Katinka 2014-ben felállított országos rekordját döntötte meg 50 gyorson (az új OCS – 24,81). Az utolsó állomáson öt magyar érem termett – Jakabos Zsu 400 vegyesen lett első, Szabó Szebasztián a „csillagszóró” rendszerű 50 gyorson (összesen ötször úszták le a számot) megnyerte az utolsó, azaz a végső összecsapást, ahol a világ idei második legjobb idejét úszta 21,72. Sebestyén Dalma két érmet is nyert – 100 pillangón harmadik, 200 pillangón a 2. helyen végzett. Kovács Benedek (aki csak az utolsó állomásra utazott) 200 háton aratott győzelmet.

 

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítőiknek!

 

 

Hasonló bejegyzések