A XCIII. Országos Ifjúsági Bajnokság második, egyben a verseny legrövidebb napja volt a mai, hiszen mindösszesen nyolc bajnokot avattak.

 

A legrövidebb nap a leghosszabb egyéni számmal (már ami a mai programot illeti…), a 400 gyorssal indult. A férfiak között nem volt nagy csata a győzelemért, hiszen Betlehem Dávid magabiztos győzelmet aratott (3:54,45). A hölgyek között Fábián Betti bizonyította, négyszázon is ott van a szeren, 4:12,21 idővel behúzta az aranyérmet Veres Laura előtt.

Az 50m férfi pillangón Kós Hubert épphogy bejutott az A döntőbe, azonban a nyolcas pályáról meggyőzően nyerte a számot (0:24,18). Megsüvegelendő Bagi Zoltán teljesítménye, hiszen tizennégy évesen bronzérmet szerzett és új évjáratos csúcsot úszott 50 pillén (0:24,76). 50m női pillangón Bukovics Rebeka (0:27,31) közel két tizeddel nyerte meg a számot Ugrai Panna előtt.

200m vegyesen a férfiak között nem volt kérdés a győztes személye – közel két hete úszott junior világcsúcsot Kós Hubert a budapesti felnőtt Európa-bajnokságon, így erősen feltételezhető volt, hogy ő fog ma nyerni. Az órát – a sorozatterhelésnek köszönhetően – ezúttal 2:01,48-nál állította meg, azonban ezzel az idővel is kettő és fél másodperces előnnyel nyerte a számot. 200m női vegyesen Ugrai Panna nyert (2:15,48), ami azt bizonyítja, hogy térdficam után is van élet.

A napot a váltók zárták, a férfi 4x100m gyorsváltót magabiztosan nyerte a BÁCSVIZ KVSC csapatát alkotó Mészáros Dániel, Demjén Bátor, Lajter Szabolcs, Garajszki Máté négyese (7:37,68), míg a leányok 4×200 váltójában az aranyérmet az UTE kvartettje (Tankó Beatrix, Seres Anna, Ábrahám Lilla Minna, Nyírádi Réka) több mint négy másodperces előnnyel szerezte meg.

Eredmények itt

Hasonló bejegyzések