Sűrűnek ígérkezik a 2022-es úszó versenynaptár mind a felnőtt, mind a korosztályos versenyek tekintetében. Már 2021-ben is rengeteg világversenyt rendeztek, és amennyiben a járványhelyzet nem szól közbe, 2022-ben az események száma megduplázódik.

Az ifi kontinensversenyt szokás szerint júliusban tartják, ezúttal Bukarest mellett Otopeniben. Utána Oroszország felé veszik az irányt fiataljaink, miután augusztus végén pótolják a tavaly elmaradt kazanyi junior-világbajnokságot. A serdülők pedig a besztercebányai EYOF-on állhatnak rajthoz júliusban. Szintén nyáron kerül sor a 2021-ről az idei évre halasztott Egyetemi Világjátékokra (Universiade) amelynek házigazdája Kína lesz.

A korosztályos viadalok mellett a felnőttekre is jó néhány fontos nemzetközi megmérettetés vár, hiszen 2022 májusában Japán ad otthont a vizes világbajnokságnak, majd augusztusban a római Európa-bajnokságon is vízbe ugranak a legjobbjaink, illetve év végén még egy Rövidpályás Világbajnokságon is összemérheti erejét a nemzetközi mezőny.

A 2022-es szezon folyamatosan frissülő versenynaptár tervezete az alábbi linken elérhető:

https://musz.hu/versenynaptar/

Hasonló bejegyzések