A próbaüzem után hivatalosan is átadták a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tulajdonában lévő Gödöllő Városi és Térségi uszodát, melynek megnyitó ünnepségén részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is, aki beszédében kiemelte, hogy a most átadott uszoda nemcsak Gödöllő büszkeségét növeli, hanem az egész országét.

A kormányfő külön kitért arra is, hogy az uszodaépítésekkel, létesítményfejlesztésekkel, valamint az úszásoktatás kiterjesztésével, tanrendbe emelésével kapcsolatban egy példanélküli és átfogó program valósul meg, amelyet a kormány támogatásával a Magyar Úszó Szövetség kiváló szakmai csapata dolgozott ki, és amelynek célja, hogy minden gyerek megtanuljon úszni, a legtehetségesebbek pedig versenyszerűen is folytassák a sportkarrierjüket.

Eddig 2010 óta 35 uszoda épült, 43 kivitelezés alatt van, tízet pedig felújítottak. Mindez azért fontos, mert a sport, legyen az tömeg, szabadidő vagy éppen versenysport jó hatással van a gyerekekre, hiszen a mozgás, a rendszeresség, a csapatszellem és a közösség már óvodás és kisiskolás korban hozzájárul az egészséges életmód megismeréséhez, valamint a testi és mentális egészség fenntartásához

Az ünnepélyes uszoda avatáson jelen volt Vécsey László országgyűlési képviselő, Dr. Gyurica Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, Csányi Sándor, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Mutina Ágnes korábbi Európa-bajnok úszó, az új létesítmény úszó szakosztályának vezetője, Valkai Ágnes Európa- és világbajnok magyar vízilabdázó, valamint Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó és mint a helyi vízilabda szakosztály szakmai vezetője. Az eseményre Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a négyszeres olimpiai bajnok úszó, Darnyi Tamás és Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány is meghívást kapott.

A különleges és egyedi kupolával megkoronázott uszoda, egy 50 méteres versenymedencével, 25 méteres bemelegítő medencével, 10 méteres tanmedencével, regenerációs wellnessrészleggel, 3 szaunával, jakuzzival, bemelegítőteremmel és 600 férőhelyes nézőtérrel szolgálja ki a látogatók igényeit. Adottságaiból fakadóan pedig nemzetközi versenyeknek is otthont adhat a jövőben.

 

Hasonló bejegyzések