Új választást tartott az Európai Úszó Szövetség, miután a LEN rendkívüli kongresszusán, Frankfurtban a küldöttek megszavazták a korábbi Büróval szembeni bizalmatlansági indítványt. A LEN új vezetője a portugál Antonio da Silva lett, aki beszédében bejelentette a LEN vezérkar kibővítését, amelyben a MÚSZ elnökének, Wladár Sándornak a részvétele is garantált.

Az eddigi elnök, Paolo Barelli leköszönt posztjáról, a rendkívüli közgyűlés ugyanakkor jogtechnikai okokból megszavazta az eddigi Bureau visszahívását, majd új testületet választott. Ezentúl a portugál Antonio da Silva vezeti az Európai Úszószövetséget, amelynek történetében először női főtitkára lesz, a holland Andida Bouma.

Da Silva beszédében közölte, hogy a következő kongresszus fogja megerősíteni a LEN Bureau már most bejelentett kibővítését, így a két olimpiai bajnok úszó, a MÚSZ elnöke, Wladár Sándor, illetve a szintén Moszkvában győztes orosz elnök, Vlagyimir Szalnyikov is a vezérkar tagjának tekintendő.

A szavazást követően videókapcsolaton keresztül bejelentkezett Huszain al-Muszallam, a FINA elnöke is, aki köszöntötte az új vezérkart, és jelezte, egy családként kell dolgozniuk a vizes sportágak további fejlődéséért, illetve jelezte azt is, a FINA hamarosan bejelenti, hogy milyen eseménnyel kívánják pótolni a 2023-ra halasztott fukuokai világbajnokságot.

Hasonló bejegyzések