Száz nappal a budapesti FINA Világbajnokság rajtja előtt a magyar szervezők bemutatták az esemény hivatalos logóját. Ez a tervezők szándéka szerint egyszerre idézi meg a víz szó angol megfelelőjének (water) kezdőbetűjét, illetve emlékeztet egy úszóra, de akár vízilabdázóra is.

Száz nap múlva kezdődik Budapesten, valamint három társrendező városban, Debrecenben, Sopronban és Szegeden a 19. FINA Világbajnokság. A FINA és a magyar szervező-bizottság e napra időzítette az esemény logójának és szlogenjének bemutatását – mint Wladár Sándor, a szervező-bizottság elnöke jelezte: „Máskor hatalmas csindadratta, tűzijáték és konfettieső övezi ezt a napot, most azonban eltekintünk ettől. Egyrészt megígértük, hogy költségtakarékos eseményt rendezünk, ahol a sport és kizárólag a sport van a középpontban, másrészt az idő rövidsége miatt a szervező-bizottság valamennyi munkatársa a világbajnokság előkészítésén munkálkodik, azaz sem idő, sem erőforrás nincs arra, hogy nagyszabású ünnepségeken parádézzunk. Maga a világbajnokság lesz az ünnep, öt vizes sportág csodálatos ünnepe.”

Az esemény logóját a Graphasel cég tervezte, amely már a 2017-es FINA Világbajnokságon is kulcsszerepet játszott az esemény arculatának kialakításában. „A víz angol megfelelőjének, a világon mindenki által ismert water szónak a kezdőbetűje jelenti a fő hangsúlyt, ugyanakkor akár egy úszót, vagy a vízen lévő labdát is beleláthatunk – mondta a logó kapcsán Ördögh László ügyvezető igazgató. – Ezzel a logóval a 20. századi grafikai hagyományai előtt is tisztelgünk, amikor tiszta geometriai elemeket használtak a tervezők; miközben ma valóságos reneszánszát éljük az egyszerűsített dizájnoknak, azaz a jelen trendekhez is tökéletesen illeszkedik a vb-logó, és természetesen mindenben megfelel a FINA előírásainak is.”

A 19. FINA vb június 18-án rajtol és július 3-áig tart – az úszás és a műugrás versenyei a Duna Arénában esedékesek, a műúszás a margitszigeti Széchy-medencében lesz, a nyíltvízi úszók a Lupa-tavon küzdenek majd, míg vízilabdában a szigeti Hajós-uszoda mellett Debrecenben, Sopronban és Szegeden is rendeznek mérkőzéseket.

Hasonló bejegyzések