A 16. FINA Rövidpályás Világbajnokság negyedik napján Szabó Szebi révén egy magyar indulónak szurkolhattunk.

 

Magyar szempontból csak egy szám volt jelentős a mai nap az ausztráliai Melbourne-ben, méghozzá a leggyorsabb szám, az 50 férfi gyors. Szebi mondhatni könnyedén jutott a középdöntőbe (bár ezen a távon bármi megtörténhet, tehát ezt is illik helyén kezelni…), hiszen 21,00 idejével holtversenyben a hatodik helyen kvalifikált a legjobb tizenhat közé. A győri úszó a középdöntő második futamában rendkívül jól kezdett, már szokásosnak mondható, hogy neki volt a legjobb a reakcióideje az egész mezőnyben (0,57 – ebben tuti világbajnok lenne Szebi), végül a futamot a harmadik helyen zárta, tizenhét századot javított a reggeli idején, így a 20,83-mas idővel a harmadik helyen jutott a döntőbe. Ez az idő 11 századra van az egyéni csúcsától, ami azt mutatja, hogy kiváló formában van Szebi.

 

A férfi 50 gyorson a Kajmán-szigeteki Jordan Crooks jutott első idővel a döntőbe – 20.31 idejével 15 századra közelítette meg Caeleb Dressel világcsúcsát, ami azért is érdekes, mert a rövidpályás vb előtt Crooks legjobb ideje 25-ös medencében 22,96 volt… Ezzel a 22 éves úszó egyértelműen az arany-esélyesek közé ért fel.

 

Holnap magyar idő szerint hajnalban (azaz olyan hajnali fél 2 körül) Jakabos Zsuzsannát láthatjuk 400 vegyese, illetve Szabó Szebi is úszik 100 pillangón.