A Magyar Úszó Szövetség elnöksége elfogadta Wladár Sándor elnök előterjesztését, és a jelölteket előzetesen meghallgató testület értékelését figyelembe véve Sió Zoltánt választotta a szövetség új főtitkárának.

A szövetség adminisztrációjának új vezetője – aki felsőfokú edzői, illetve testnevelő tanári végzettséggel bír – korábban a dolgozott a medenceparton itthon és külföldön is, illetve létesítményvezetőként is szerzett tapasztalatokat, tovább részt vett több nemzetközi esemény szervezésében, így a 2017-es budapesti világbajnokság úszóviadalának lebonyolításában vállalt kulcsszerepet. A vb-t követően a MÚSZ munkatársa lett, a szakmai kapcsolattartást felügyelte, a helsinki junior Európa-bajnokságon ő volt a válogatott delegációvezetője.

„Zoli az elmúlt hónapokban már bizonyságot tett arról, mennyire elkötelezett a magyar úszósport iránt, felkészültsége, eltökéltsége, az általa felvázolt tervek meggyőztek arról, hogy érdemes bizalmat szavaznunk neki” – mondta Wladár Sándor.

„A magyar úszósportban bármilyen szerepkört betölteni megtiszteltetés, a főtitkári pozíció pedig még ennél is több: hatalmas kihívás és egyben óriási lehetőség – mondta Sió Zoltán. – Fantasztikus versenyzőink és edzőink vannak, akiknek tökéletes körülményeket kell garantálunk, hiszen páratlan az az érték, amelyet teremtettek s teremtenek hónapról hónapra, versenyről versenyre. S bár a világbajnokság már mögöttünk van, egyre csak jönnek az újabb események, hamarosan következik a Világkupa, jövőre junior világbajnokság, 2020-ban Európa-bajnokság, azaz egy pillanatra sincs megállás.”

Hasonló bejegyzések