A Magyar Sportújságírók Szövetsége 64. alkalommal ismerte el az év legkiemelkedőbb sportolóit. A Nemzeti Színházban rendezett M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán – habár nem tudta minden jelölését győzelemre váltani – szerencsére idén sem maradt díj nélkül a magyar úszósport.
Az Év női fogyatékos sportolója Pap Bianka úszó, a Vasas kiválósága, a tokiói paralimpia aranyérmese lett – de ugyanúgy jár az elismerés Konkoly Zsófiának, a pécsiek paralimpiai bajnokának, aki szintén ott volt a top3-ban.
Bár szerettük volna Milák Kristófot és Selmeci Attilát is színpadon látni (hiszen nálunk ők abszolút győztesek), de Kristóf most második helyen végzett a szavazáson, és korábbi mestere is „csak” a top3-as jelölésig jutott idén – a díjat ezúttal a vívók hozták el, így az Év férfi sportolójának Szilágyi Áront, az Év edzőjének pedig Szilágyi mesterét, Decsi Andrást választották meg.
Az Év fogyatékos csapata kategóriában is szoríthattunk az úszókért, egészen pontosan a 4x100m gyorsúszó váltóért (Illés Fanni, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Payer Kata – paralimpiai 5. hely 4x100m gyors, Európa-bajnoki ezüstérem 4x100m gyors), de végül itt a női kerekesszékes tőrcsapat lett a befutó.
Vizes sportághoz került viszont az Év csapata díj, hiszen végül a tokiói olimpián bronzérmes női vízilabda-válogatott váltotta be első helyre a jelölését. Az Év női sportolója pedig a kajakos Csipes Tamara lett.
Szívből gratulálunk minden díjazottnak és jelöltnek!
Fotó: MSÚSZ

Hasonló bejegyzések