2023. február 02-04-ig Sopronban edzett a Nyugat-Dunántúl Jövő Bajnokai válogatottja. A keretbe a 2022. évi korosztályos országos bajnokság és az év végi ranglista 1-8. helyezett úszói kerülhettek be. A 26 fős keret Győr (13 fő), Keszthely (3 fő), Szombathely (3 fő), Zalaegerszeg (2 fő), Sopron (3 fő), Nagykanizsa (1fő) és Sárvár (1 fő) úszóegyesületei versenyzőiből állt össze.

 

Az eső két nap két-két edzésből és tornából állt, melyet Petrov Árpád időszaknak megfelelő vegyes-gyors állóképesség fejlesztő edzésterve alapján úsztak le a versenyzők. Árpi az év elején igencsak aktuális motivációs előadással erősítette meg a versenyzőkben az úszóedzések és az iskolai elfoglaltságok tudatos tervezésének fontosságát, melynek heti, havi éves és többéves tervezésére sarkallta a gyerekeket és példákon keresztül mutatott utat a lehetőségekre. Az összetartás szombaton Nagy József mesteredző mellúszás előadásával és a mellúszók úszásának egyenkénti elemzésével zárult. A gyerekeket szembesítették a videó felvételek, hogy kívülről, lassítva hogyan is néz ki az úszásuk, mik a hibáik és mit lehet javítaniuk rajta.

 

A tábor végére minden gyerek átgondolta a terveit és azt Petrov Árpád ki is kérdezte egyesével tőlük, segítette tanácsaival őket előadása visszacsatolásaként.

„Hasznos és tartalmas három napot töltöttek együtt a gyerekek. Nagyon jó, motiváló hatással van egymásra ennyi jó képességű gyerek. Köszönet mindkét előadó felkészült, színvonalas, türelmes együttműködéséért.” – összegezte az elmúlt pár napot Szántó Kata, a Ny-Dunántúl Régió vezetőedzője, az összetartás szervezője.

 

Az edzések levezetésében Szeidl Balázs régióvezető és Böröcz Martin úszás szakedző hallgató is aktívan részt vett.

Hasonló bejegyzések