Az év első – személyes megjelenésű – edzői konferenciáján több mint 110 szakember jelent meg a margitszigeti Ensana Thermál Hotelben, ahol Alberto Pinto Da Silva, brazil sprinter-edző, valamint Nagy József mellúszásról szóló előadásait hallgathatták meg a résztvevők. 

 

Március 11-én délután a Margitszigeten, Országos Edzői Konferenciát rendezett a Magyar Úszó Szövetség, amelyen két előadást is tartott Alberto Pinto Da Silva, aki az olimpiai bajnok, világcsúcstartó brazil César Cielo Filho edzője volt, 2021 szeptembere óta pedig a portugál nemzeti csapat edzője. A brazil edző az edzéstechnikájának alapjaitól építette fel az előadását. Konkrét példákon keresztül mutatta be az ezdésterveit, különböző ciklusokban napra lebontott edzésprogramot tárt a jelen lévők elé. Valamennyi edzésterv elsősorban sprintereknek készült, hiszen a brazil edző ennek a mestere. Különböző gyorsaság-fejlesztő feladatokat is mutatott Alberto Pinto da Silva, a kivetítőn vízi és szárazföldi edzésmunkáról is hozott példát.

 

Nagy József, az International Swimming Hall of Fame tagja, olimpai bajnok és világcsúcsot elért versenyzők edzője a mellúszásról tartott előadást, amelynek címe meglehetősen beszédes: „Minden a mellúszásról, ami 60 percbe belefér”. Nos, Nagy József elmondása szerint az általa legnehezebbnek tartott úszásnemről napokat lehetne beszélni, azonban ebbe az egy órába amit csak lehetett, besűrített. A mellúszás tempójának minden egyes részletét kivesézte Nagy József, aki különböző kiváló tanácsokkal látta el a megjelent több mint 110 edzőt.

 

A konferenciasorozat Országos Oktatói Konferenciával folytatódik március 25-én a Pécsi Tudományegyetemen.

Bővebb információ:

Oktatói és úszó edzői konferenciák 2023-ban!

Hasonló bejegyzések