Dr. Sós Csaba, mesteredző, szövetségi kapitány tegnap a Testnevelési Egyetem Athén termében tartotta habilitációs előadását és nyilvános vitáját, amellyel roppant fontos és elengedhetetlen lépést tett meg azért, hogy ő lehessen az Egyetem úszás tanszékének első professzora.

Népes publikum gyűlt össze, így a szakma jeles képviselői, kollégák, sporttársak előtt adta elő Sós Csaba „Az úszósport fejlődési tendenciái a világversenyek alapján 1972-2017” című prezentációját. A padsorok között igazán neves hallgatóság foglalt helyet, így többek között ott volt, Mocsai Lajos rektor, Dr. Wladár Sándor olimpiai bajnok, a MÚSZ elnöke, Dr. Tóth Ákos nyugalmazott tanszékvezető, korábbi szövetségi kapitány, idősebb Cseh László, az első magyar ifjúsági Európa-bajnok és Martinek János az öttusázók szövetségi kapitánya is.

A professzorjelölt előadását egyöntetű elismerés, vastaps fogadta, a bírálók, opponensek 96 százalékra értékelték a munkáját, és így nemsokára meglehet az úszás tanszék első professzora.

 

Hasonló bejegyzések